SEGRE

La Diputació de Lleida presenta un pressupost de gairebé 130 milions d'euros per al 2019

Els comptes estan marcats pel desplegament de la fibra òptica, un nou pla d’ajut als ajuntaments i la concurrència competitiva

La Diputació de Lleida presenta un pressupost de gairebé 130 milions d'euros per al 2019

La Diputació de Lleida presenta un pressupost de gairebé 130 milions d'euros per al 2019

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, i el vicepresident cinquè, Enric Mir, han presentat aquest dilluns la proposta de pressupost per a l’any 2019, que ascendeix a 129.759.110 euros, amb un augment del 0,34% respecte de l’any anterior, que ja va ser un exercici en què els comptes havien crescut considerablement respecte d’etapes anteriors, segons apunta la corporació.

En relació amb els organismes autònoms, per a l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals (OAGRTL) es destinen 6,6 milions d'euros; per al Patronat de Turisme Ara Lleida, 4,8 milions (un increment del 9% per impulsar la internacionalització dels actius del territori); per al Patronat de Promoció Econòmica, 2,38 milions (un augment de gairebé 2%) i per a l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), 6,6 milions.

L'aportació directa als municipis i comarques és del 40% del pressupost, amb una aportació al voltant de 50 milions d'euros.

D'altra banda, la Diputació invertirà 10 milions d'euros en la implantació de la fibra òptica al territori. Per a Perelló, “aquest és un aspecte clau i necessari per aconseguir l’equilibri territorial dotant de les màximes possibilitats d’accedir al món digital fins a l’últim racó de les nostres comarques”.

El 2019 es produirà l’aprovació d’un nou Pla de Dinamització Local, dotat també amb 10 milions d'euros, que contribuirà al desenvolupament del territori i a l’augment de la qualitat de vida dels ciutadans, segons defensa la Diputació.

En Salut Pública, es distribuiran 18,65 milions, un 7% més.

Pel que fa a la inversió en carreretes, actualment la Diputació desenvolupa una vintena d’actuacions, que ja estan en fase d’execució o licitació. Totes elles per un import total de més de 8 milions d'euros.

Segons els comptes presentats aquest dilluns, la previsió és que en acabar l’any 2019 la ràtio d’endeutament sobre els ingressos corrents en cap cas superi el 46%.

D'altra banda, tal i com havia demanat l'oposició, la gran majoria dels ajuts seran gestionats en règim de concurrència pública i, en els casos que no sigui viable, s’aprovaran convenis específics i partides nominatives al pressupost amb l’objectiu de donar la màxima visibilitat sobre la destinació d’aquestes subvencions.

tracking