SEGRE

URBANISME PLANIFICACIÓ

Baqueira s'uneix a les al·legacions al pla que redueix sòl urbanitzable

Inclou sectors residencials propietat de l’estació als pobles de Sorpe i Isil

Imatge d’arxiu del poble de Sorpe, al municipi d’Alt Àneu.

Imatge d’arxiu del poble de Sorpe, al municipi d’Alt Àneu.M. CANALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Baqueira-Beret s’afegirà a les al·legacions que preparen ajuntaments del Pirineu afectats pel projecte de la Generalitat que planteja reduir superfícies de terra urbanitzable considerades “no sostenibles” (vegeu SEGRE del 4 de desembre). En el cas de l’estació d’esquí, el projecte en tràmit afecta dos sectors residencials que l’empresa promou als pobles de Sorpe i Isil. Els dos sumen 445 habitatges destinats a segones residències en terrenys majoritàriament de propietat de Baqueira, a l’entorn de l’expansió de les pistes al Pallars Sobirà.

Fonts de Baqueira van puntualitzar que demanaran a la Generalitat informació detallada sobre el pla, per saber si el que planteja és revocar l’actual qualificació de terra urbanitzable a Sorpe i Isil o bé una revisió parcial. En funció de quina sigui la resposta, decidiran si hi presenten noves al·legacions. Juntament amb Baqueira, alguns particulars són també propietaris d’una petita part dels terrenys inclosos en aquests sectors urbanitzables.

Els plans urbanístics de Sorpe i Isil van iniciar la seua tramitació l’any 2006, en ple boom urbanístic previ a la crisi. El primer preveu la construcció de 379 habitatges; el segon, 66. Des d’aleshores, Baqueira ha sol·licitat pròrrogues en els terminis d’execució de les obres i ha avançat en altres tràmits com la reparcel·lació dels terrenys per evitar que l’administració declarés aquests plans caducats. També l’ajuntament d’Alt Àneu ha anunciat al·legacions per preservar tant els sectors urbanitzables de Sorpe i Isil com tres més que també estan pendents de desenvolupar a l’entorn de València d’Àneu.

Ajuntaments i Pallars Actiu demanaran ajornar la revisió

El consell d’administració de la societat Pallars Actiu, que engloba ens locals i empreses privades dels Pallars, va acordar la setmana passada demanar a la Generalitat una moratòria al pla per revisar sòl urbanitzable no sostenible. Val a recordar que el Govern ha suspès de forma temporal la concessió de llicències en sectors que sumen gairebé 8.000 habitatges en disset municipis del Pirineu. Alguns d’aquests ajuntaments i el consell del Jussà valoren demanar-ho en mocions als seus plens.

tracking