SEGRE

MUNICIPIS RESIDUS

El compostatge de l'Urgellet ja rep un 30 per cent menys de bosses de plàstic

Balanç del pla pilot que ha convertit la Seu en pionera a reduir aquest rebuig

Imatge que evidencia la reducció de les bosses de plàstic.

Imatge que evidencia la reducció de les bosses de plàstic.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La planta de compostatge de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet ja rep un 30 per cent menys de bosses de plàstic, un material que obstaculitza el tractament de la brossa orgànica. Aquest és el primer balanç de la prova pilot que l’entitat va posar en marxa al novembre perquè comerços de la Seu substituïssin les bosses de plàstic per altres de material compostable. Vint dies després de l’inici del repartiment de bosses compostables, les de plàstic han passat de suposar el 80 al 50 per cent de les que contenen escombraries orgàniques i arriben a la planta de compostatge.

El gerent de la mancomunitat, Jordi Vilaró, va subratllar que això representa un “important benefici”. En aquest sentit, va explicar que la quantitat de plàstic que ha deixat d’entrar a la planta es traduirà en una reducció dels residus que la mancomunitat enterra a l’abocador, cosa que permetrà allargar la vida del vas actual, i en una millora de la qualitat del compost que reparteix entre els veïns.

Durant els primers trenta dies de prova pilot, que s’allargarà durant tot un any, l’entitat, que gestiona els residus dels onze municipis situats al nord de l’Alt Urgell, ha repartit un total de 386.000 bosses compostables entre tots els comerços que hi participen, que són totes les grans cadenes de supermercats del municipi i més de quaranta comerços locals. També s’han adherit a la iniciativa les parades de fruita i de verdura del mercat setmanal. Aquesta campanya té com a objectiu que els ciutadans aprofitin les noves bosses i reciclin la matèria orgànica a casa.

Està previst que aquesta iniciativa permeti evitar l’ús de dos milions de bosses de plàstic a la comarca. Un equip de sis educadors informa el públic sobre aquesta campanya als establiments comercials.

tracking