SEGRE

TRIBUNALS PROCÉS

La coordinadora de Ciutadans a Balaguer nega amenaces a una dona a Balaguer pels llaços

Suspès el judici a la coordinadora de Cs al fallar un testimoni || La denunciant li va retreure que retirés símbols independentistes

Josefa Pedra va rebre el suport de diversos veïns de la capital.

Josefa Pedra va rebre el suport de diversos veïns de la capital.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La coordinadora de Cs de Balaguer, Cristina Daza, va negar ahir qualsevol tipus d’agressió i intimidació a la veïna Josefa Pedra per haver-li recriminat que retirés llaços grocs del pont Nou de la capital de la Noguera. Així ho va dir al judici per un presumpte delicte lleu d’amenaces, que va ser suspès al no assistir-hi un testimoni que era clau per a la Fiscalia i l’acusació particular. No obstant, les principals implicades van explicar a la jutge els suposats fets que van tenir lloc el passat dia 30 d’agost a Balaguer. El judici es va iniciar amb la declaració de la denunciant, Josefa Pedra, que va explicar que el dia dels fets al migdia va veure com una persona arrancava llaços grocs del pont Nou de Balaguer i li va recriminar que ho fes. Llavors, va dir que l’acusada “em va insultar molt i cridava «cremareu Espanya, que mori Puigdemont”. “Em vaig espantar molt i vaig creuar l’avinguda Pere III per canviar-me de vorera i anar-me’n.”

Així mateix, va apuntar que Daza la va seguir i la va agafar del braç per dir-li: “No vols llaços grocs, doncs aquí tens llaços” li va tirar els llaços a la cara i va treure, segons la denunciant, un objecte punxant de la bossa i l’hi va atansar al pit dient-li: “Si parles, t’ho clavo.” Josefa Pedra va afegir que just després l’acusada la va fer caminar uns metres amb aquest objecte empenyent-la per l’esquena. Finalment, va poder protegir-se en un establiment de la zona. Va assegurar que va tenir por durant dies.

L’endemà va presentar una denúncia als Mossos d’Esquadra per amenaces i intimidació. Per la seua banda, l’acusada, Cristina Daza, va negar qualsevol tipus d’agressió ni amenaça a la denunciant. Al contrari, va explicar que el dia 30 d’agost es trobava en un procés de mudança i no era al lloc dels fets citats a la denúncia, ni va coincidir amb la víctima. Va presentar com a prova captures de WhatsApp d’aquell dia de missatges amb la seua parella en què parlaven de la mudança, des de les onze del matí fins a les dos del migdia. La jutge va ajornar la continuació de la vista al fallar una testimoni.

tracking