SEGRE

TURISME EQUIPAMENTS

La Generalitat accedeix que Boí Taüll passi a mans de FGC la pròxima temporada

L’empresa pública, titular de Port Ainé i Espot, assessora sobre la gestió de les pistes de la Ribagorça || El secretari d’Economia diu que és una opció sobre la taula però puntualitza que no està decidit

La reunió ahir al matí a la seu del consell comarcal.

La reunió ahir al matí a la seu del consell comarcal.R. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat obre la porta a posar les pistes de Boí Taüll en mans de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) un cop acabi la temporada d’hivern. El secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, va confirmar ahir al Pont de Suert que aquesta és una opció que la conselleria té sobre la taula, encara que va posar èmfasi en el fet que la continuïtat de l’estació està garantida sigui quin sigui el tipus de gestió que adopti en el futur. Després de la renúncia del grup Nozar al contracte d’arrendament el mes de novembre passat, l’empresa pública Actius de Muntanya va assumir la gestió directa de forma temporal a poques setmanes de la inauguració de la temporada.

“No ens preocupa fer una gestió directa, traspassar-la a Ferrocarrils o buscar-ne una altra de concessionària, estem oberts a totes les opcions”, va afirmar Ferrer, que va recordar que hauran de plantejar un informe d’alternatives a la Generalitat en un termini de tres mesos. El secretari va fer aquestes declaracions després de reunir-se amb el president del consell comarcal i els alcaldes de l’Alta Ribagorça, en una trobada on va assistir també Antoni Sanmartí, director d’estacions de muntanya de Ferrocarrils. Ferrer va assenyalar que l’empresa pública de la Generalitat, propietària a Lleida de Port Ainé i Espot Esquí i d’altres dominis esquiables al Pirineu de Girona, brinda assessorament sobre la gestió de Boí Taüll. “Aporten el seu suport i la seua experiència durant aquest període de transició”, va assenyalar. El secretari d’Economia es va mostrar convençut que l’estació de l’Alta Ribagorça “pot ser rendible” al verificar el bon inici de la temporada. Tanmateix, va valorar que presenta “particularitats” que compliquen “aplicar-hi de forma mimètica el mateix model de gestió que a la resta de pistes rescatades per la Generalitat”, que han passat progressivament a mans de Ferrocarrils. En aquest sentit, va destacar el paper com a “motor econòmic” de la comarca. “N’assumim la gestió com una solució d’urgència”, va recalcar el secretari, que va dir que “si Boí Taüll hagués tancat aquest hivern, potser no hauríem pogut reobrir-la”.

“Hem de continuar pressionant per obtenir millores en carreteres” El secretari d’Empresa va afirmar que la Generalitat ha “de seguir reclamant i pressionant” per obtenir millores a les carreteres N-230 i N-260, que són propietat de l’Estat, i va recalcar la importància de les infraestructures de comunicacions a l’hora de determinar on s’implanten activitats i on va el turisme. Aquestes declaracions arriben quan l’última edició de l’estudi EuroRAP situa un tram de l’N-230 com el segon entre els de més risc d’Espanya i qualifica com a perillosos sis-cents quilòmetres de la xarxa viària lleidatana (vegeu SEGRE d’ahir). El president del consell, Josep Lluís Farrero; l’alcaldessa de Vilaller, Maria José Erta; l’alcalde del Pont, José Antonio Troguet, i el de la Vall de Boí, Joan Perelada, van coincidir en la necessitat d’una reforma “integral” de l’N-230 i es van mostrar contraris a millores puntuals: “Només fan augmentar el trànsit i sobrecarreguen els altres trams”, van apuntar.

tracking