SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Alguaire allotja ja el doble d'operacions que el 2017

Els enlairaments i aterratges es disparen amb vols de formació de pilots || Van arribar als 5.000 el mes de novembre passat

Recepció a mitjans de comunicació a la delegació del Govern.

Recepció a mitjans de comunicació a la delegació del Govern.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aeroport d’Alguaire va sumar cinc mil operacions d’enlairament i aterratge des del gener fins al mes de novembre passat, una xifra que suposa el doble que l’any passat. Així ho va explicar ahir el delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré. Durant la recepció anual a mitjans de comunicació a la seu del Govern a Lleida, Farré va assenyalar que això es deu en gran manera als vols de formació de pilots de la firma lituana BAA Training, que va iniciar-hi l’activitat el mes d’octubre. “Des d’aleshores, hem passat de tres-centes operacions al mes a unes 1.500”, va apuntar.

Segons Farré, això suposa “cristal·litzar el canvi” iniciat l’any passat per “posicionar l’aeroport com a instal·lació per a activitats industrials i logístiques”. “Aquest és el nostre nínxol de mercat”, va recalcar el delegat de la Generalitat. La creixent activitat de l’aeroport lleidatà, que ha assolit per primera vegada una desena d’empreses que hi operen de forma regular, no és suficient per assolir la rendibilitat econòmica d’aquesta instal·lació. Tanmateix, Farré va apuntar que el primer objectiu de la Generalitat és “posicionar l’aeroport al món” i dotar aquesta infraestructura d’una “rendibilitat social”.

Sobre això últim, va citar com a exemple el fet que l’activitat de BAA Training a Alguaire representa per si sola una trentena de llocs de treball.

tracking