SEGRE

MUNICIPIS HABITATGES

Compte enrere per a la demolició del Grup Sant Isidori de Mollerussa

L’ajuntament posa en marxa el tràmit per enderrocar el primer bloc el 2019 || Mentre prepara expedients de ruïna dels altres tres i en resitua veïns

Els blocs d’habitatges del Grup Sant Isidori de Mollerussa.

Els blocs d’habitatges del Grup Sant Isidori de Mollerussa.ALBA GARCÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Mollerussa ha iniciat el compte enrere per enderrocar el primer dels quatre blocs del Grup Sant Isidori el 2019. Ho ha fet amb una resolució que insta els propietaris dels quaranta habitatges declarats en ruïna tècnica i econòmica a presentar un projecte de restauració o de demolició en un màxim de tres mesos. El procediment legal així ho exigeix, però el consistori no espera rebre cap projecte en aquest termini. La previsió és esperar que expiri per poder executar per si mateix l’enderrocament de forma subsidiària i reallotjar en habitatges de l’Agència de l’Habitatge les quinze famílies que habiten encara l’immoble, construït l’any 1952. Fins ara s’ha reallotjat una trentena de famílies d’aquest i de tres blocs més, segons van indicar fonts municipals. La resolució de l’ajuntament estableix també un termini de cinc mesos per tal de portar a terme el desallotjament dels habitatges encara habitats del primer bloc. De forma paral·lela, el consistori duu a terme la instrucció d’expedients de ruïna dels altres tres blocs. Fins ara ha realitzat inspeccions en més del 60 per cent dels pisos en aquests tres immobles i ha adoptat mesures urgents de seguretat allà on ha trobat riscos personals i materials. Cada un dels quatre blocs té 40 pisos, amb la qual cosa el grup suma 160 habitatges.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona (PDeCAT), va apuntar que, després de l’enderrocament del primer bloc aquest 2019, està previst completar la demolició del Grup Sant Isidori en un termini màxim de quatre anys, un període en el qual preveuen resituar les famílies que ara els habiten. Solsona va recordar l’acord anunciat el mes d’agost passat perquè la Generalitat de Catalunya assumeixi el cost de les demolicions, que s’estima inicialment en uns 400.000 euros i que, d’una altra manera, recauria sobre els propietaris dels habitatges (com va avançar SEGRE l’1 de setembre passat). Aquest acord s’haurà de formalitzar, va assenyalar l’alcalde, en una esmena al conveni de col·laboració en aquesta matèria que el consistori i l’Executiu català van firmar fa un any.

tracking