SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Detinguts dos homes i una dona de Lleida per l'assassinat del veí d'Artesa de Segre

Els Mossos van arrestar dimarts els tres joves, d’entre dinou i vint-i-un anys, acusats de matar Josep Maria Solans || El mòbil hauria pogut ser el robatori i van intentar cremar la casa per ocultar proves

Vista d'Artesa de Segre

Investiguen la mort violenta d'un home a Artesa de SegreSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimarts passat al migdia tres joves de Lleida acusats d’assassinar Josep Maria Solans, el veí d’Artesa de Segre de seixanta anys del qual van trobar el cadàver el 4 de desembre al seu domicili, situat al carrer Amadeu d’aquesta localitat de la comarca de la Noguera. Es tracta de dos homes i una dona de nacionalitat espanyola i ucraïnesa d’entre dinou i vint-i-un anys que, pel que sembla, tenien una relació d’amistat amb la víctima. Els tres van ser arrestats a la capital del Segrià.

Els joves van ser detinguts per agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial de Ponent i està previst que passin avui a disposició judicial al jutjat de guàrdia de Balaguer (vegeu el desglossament). Els Mossos d’Esquadra sospitaven d’ells des de l’inici de la investigació i creuen que compten amb prou indicis per incriminar-los l’autoria de la mort, segons van informar fonts solvents. Es presumeix que el mòbil del crim hauria pogut ser econòmic, i més concretament un robatori. Pel que sembla, fins i tot van intentar calar foc a l’habitatge per ocultar les proves de l’homicidi.

El cadàver el van trobar nu, a sota d’un matalàs i amb trossos de roba introduïts a la boca que li arribaven fins a la gola. El cos presentava un avançat estat de descomposició i es calcula que hauria mort el cap de setmana de l’1 i 2 de desembre, uns tres dies abans que el trobessin. La causa de la mort va ser l’ofegament, segons es desprèn de l’informe preliminar de l’autòpsia, i encara falta per conèixer els resultats de les analítiques. En aquest tipus de casos, els investigadors examinen les trucades que va efectuar la víctima durant els últims dies així com els números de telèfon que hi havia a la zona en l’interval comprès entre les hores prèvies i les posteriors a la comissió de l’homicidi.

Aquest any s’han produït dos crims a la província de Lleida. L’altre cas va tenir lloc l’1 d’agost, quan un intern de quaranta anys del Centre Penitenciari de Ponent va morir després de ser brutalment agredit pel seu company de cel·la, de 33 anys.

Passaran avui a disposició judicial a Balaguer Els tres detinguts es trobaven ahir a la comissaria dels Mossos d’Esquadra per prendre’ls declaració. Presumiblement passaran avui a disposició del jutjat de guàrdia de Balaguer. En funció dels indicis que hi hagi, el jutge serà l’encarregat de determinar si ingressen preventivament a la presó o queden en llibertat. En cas que accedeixin a declarar, hauran d’explicar si el dia del crim van estar a Artesa de Segre i la seua relació amb la víctima, entre altres qüestions.

tracking