SEGRE

SERVEIS HABITATGE

Balaguer compra pisos per al lloguer social a un banc

Són 13 habitatges d’un bloc del carrer Ramon Rull per valor de 480.000 euros || El consistori negocia la compra amb l’ICF

L’edifici amb els tretze pisos del carrer Ramon Llull de Balaguer.

L’edifici amb els tretze pisos del carrer Ramon Llull de Balaguer.E. FARNELL

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Balaguer negocia amb una entitat bancària l’adquisició d’un total de tretze habitatges d’un bloc del carrer Ramon Llull, que preveu destinar a lloguer social, segons l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal. Es tracta d’una promoció de pisos que l’entitat havia previst vendre als fons d’inversions encara que l’ajuntament de Balaguer es va avançar i va proposar una possible compra. Els tretze immobles tenen un cost de 480.000 euros i el consistori negocia amb l’Institut Català de Finances (ICF) un crèdit tou per adquirir-los durant el primer trimestre de l’any.

L’alcalde va assegurar que els tràmits es van iniciar fa uns set mesos i “s’ha parlat amb tots els grups de l’oposició per acordar l’adquisició dels habitatges per destinar-los a pisos socials”. S’ha de recordar que a Balaguer hi ha un total de 208 habitatges de lloguer tramitats a través del servei municipal de la borsa d’habitatges i setanta-cinc famílies estan en llista d’espera.

El consistori rep a través de l’oficina d’habitatge una trentena de peticions per a un pis social. El consistori també ha posat de lloguer immobles de la seua propietat (cinc cases i dos pisos i ara en rehabilita més).

Vidal va assegurar que hi ha un problema habitacional greu. La compra d’aquests tretze habitatges del carrer Ramon Llull ajudarà a reduir aquesta problemàtica a Balaguer.

Aquest any el consistori evita el desnonament de trenta famílies L’ajuntament de Balaguer ha evitat aquest any el desnonament d’una trentena de famílies de diferents pisos de la capital de la Noguera. L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, va explicar en un dinar amb la premsa que s’han paralitzat i gestionat execucions “amb diferents característiques” a través de negociacions entre el consistori, associacions, serveis tècnics i els bancs. Algunes de les negociacions han permès que entitats bancàries cedissin a la Generalitat diferents immobles perquè l’ajuntament els gestioni a través de la borsa d’habitatge social de lloguer.

tracking