SEGRE

PLE PROVINCIAL

La Diputació subvenciona el festival Doctor Music amb almenys 200.000 € per a obres

Partida “oberta” perquè els ajuntaments construeixin infraestructures vinculades a aquest esdeveniment || El ple va aprovar ahir el pressupost de gairebé 130 milions amb el suport del govern, UA i PSC

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació subvencionarà el festival Doctor Music, que s’ha de celebrar al juliol a Escalarre, amb una partida de 200.000 euros als pressupostos per al 2019. Els comptes per a l’any que ve any, de 129,7 milions d’euros (vegeu el desglossament), es van aprovar ahir al ple amb els vots a favor de l’equip de govern de PDeCAT i Unió i els de PSC i UA. Esquerra, PP i Cs es van abstenir i la CUP hi va votar en contra. L’expresident i ara diputat provincial, Joan Reñé, no va assistir a la sessió. L’aportació al Doctor Music va ser objecte de polèmica durant la sessió: el portaveu de la CUP, Josep Cabré, va criticar que se subvencioni una iniciativa privada, i el d’ERC, Jaume Gilabert, ho va considerar positiu per “dinamitzar” la zona.

La presidenta, Rosa Maria Perelló (PDeCAT), va puntualitzar després de la sessió que aquests 200.000 euros es destinaran a obres dels ajuntaments per allotjar el festival, com captacions addicionals d’aigua potable o aparcaments per a vehicles. En aquest sentit, va afegir que es tracta d’una partida oberta, que podria complementar-se d’acord amb propostes dels ajuntaments de la Guingueta i el seu entorn. “Subvencionem els ajuntaments, no una empresa privada”, va subratllar.

Aquesta contribució de l’ens provincial al festival es plasma al pressupost mesos després dels primers contactes amb ajuntaments i promotor. Segons fonts pròximes a la negociació, inicialment es va plantejar una quantitat molt superior, de 400.000 euros. La meitat havia de ser per a obres i la resta, per a un contracte de promoció turística de Lleida amb el promotor. Fonts de la Diputació van apuntar que això últim no s’ha concretat, encara que no ho van descartar.

Al debat dels pressupostos, govern i oposició van desgranar partides com 150.000 euros per al Parc Científic i Tecnològic (PCiTAL) i 250.000 euros per a les muralles de Gardeny. Sara Mestres (PSC) va celebrar aquestes aportacions, i per la seua banda els republicans van apuntar amb sorna que això explicava el suport socialista als pressupostos. Dolors López (PP) i Ángeles Ribes (Ciutadans) van criticar que la Diputació aboni quotes a l’Associació de Municipis per la Independència i Perelló va subratllar el “ple compromís” de la institució “amb la independència del país”. La CUP va reclamar més temps per formular propostes als pròxims pressupostos i Francés Boya (UA) va destacar la necessitat d’elaborar-los amb “visió estratègica”.

Continua viva la polèmica sobre l’assignació d’ajuts directes L’equip de govern xifra en cinquanta milions l’aportació als municipis i afirma que s’han reduït sensiblement els ajuts directes de presidència, amb un 80% dels fons que s’assignaran a través de processos de concurrència pública o bé, quan això no sigui possible, a través de partides nominatives i convenis subjectes a l’aprovació del ple. Tanmateix, ERC va valorar que aquestes dos últimes modalitats “segueixen sent discrecionals” i que part dels cinquanta milions “no poden considerar-se ajuts a municipis sinó al territori”, i va citar com a exemple els deu milions d’euros per iniciar el desplegament de la fibra òptica a Lleida. Aquest projecte, que compta amb la col·laboració de la Generalitat i haurà de desplegar-se en quatre anys, va rebre elogis de tots els grups. També es van mostrar d’acord amb el nou pla d’ajuts per a inversions municipals, que està dotat amb deu milions d’euros.

Imatge d’arxiu de la ‘consagració’ de l’espai on se celebrarà el festival Doctor Music.

Imatge d’arxiu de la ‘consagració’ de l’espai on se celebrarà el festival Doctor Music.LLEONARD DELSHAMS

tracking