SEGRE

TURISME NADAL

Turistes omplen les cases rurals i les segones residències per Nadal

Ocupació del 60 per cent al Pirineu fins dimecres i es vorejarà el complet per Cap d’Any || Càmpings i turisme rural preveuen una ocupació del 90 per cent

Cues de visitants per veure el romànic de la Vall de Boí.

Cues de visitants per veure el romànic de la Vall de Boí.PATRONAT DE TURISME DE LA VALL DE BOÍ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els turistes ompliran aquestes festes de Nadal les cases rurals i les segones residències de la demarcació, especialment a les comarques de muntanya, mentre que els hotels i els càmpings registraran ocupacions inferiors. El president de la federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, i la presidenta de la federació de Càmpings, Marta Cortina, van justificar aquestes dades assegurant que “durant aquestes dates nadalenques solen passar-se en família i és a partir del dia 26 quan l’ocupació és més alta”. Les cases rurals registraran ocupacions d’entre el 60 per cent i el 70 per cent per Nadal, mentre que per Cap d’Any penjaran el cartell de complet, segons va assegurar el president de la federació de Turisme Rural, Jaume Ramon. Així mateix, entre el 29 i el 31 de desembre, els hotels de les comarques d’esquí i els bungalous penjaran el cartell de complet. També hi ha algunes reserves a les places d’acampada i a les zones d’autocaravanes dels càmpings. Per la seua part, el director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va assegurar que “les previsions d’ocupació són similars a la de l’any passat” i va apuntar que “aquestes festes posaran el colofó a un nou any de rècord històric per al sector turístic”, que preveu superar els 1,2 milions de visitants de l’any passat (vegeu SEGRE del 9 de desembre).

D’altra banda, els aficionats al caravàning tenen l’oportunitat aquest any de pernoctar en estacions d’esquí. En el cas de Lleida, és Baqueira Beret l’estació amb zona delimitada i àmplies places per a aquest tipus de vehicles. A Vielha també s’ha inaugurat recentment un pàrquing d’autocaravanes Val d’Aran Camper Park amb capacitat per a trenta-sis places i tots els serveis, fins i tot wifi gratuit. Segons els càlculs que ha fet l’Associació Espanyola de la Indústria i Comerç del Caravaning (Aseicar), es farà una despesa mitjana diària de 150 euros.

Cues de visitants per veure el romànic de la Vall de Boí.

Cues de visitants per veure el romànic de la Vall de Boí.PATRONAT DE TURISME DE LA VALL DE BOÍ

tracking