SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Aproven les obres del túnel de coll de Lilla i 26 milions per millorar carreteres a Lleida

El Consell de Ministres ratifica l’augment de pressupost dels treballs, que ascendeix a cent milions || La inversió en vies catalanes ascendeix a 85 milions i la demarcació s’emporta la partida més gran

Imatge dels operaris a l’interior del túnel de Tres Ponts, a la carretera C-14.

Imatge dels operaris a l’interior del túnel de Tres Ponts, a la carretera C-14.CONSELLERIA DE TERRITORIO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres que es va celebrar ahir a Barcelona va donar llum verda a les obres del túnel del coll de Lilla (a l’N-240) després que el Consell d’Estat autoritzés l’augment en la inversió. Aquest era un dels últims tràmits administratius que quedaven pendents per poder reprendre la construcció del túnel, que fa un any que està parada perquè es va haver de replantejar el projecte per garantir-ne l’estabilitat, que ha provocat que l’actuació s’hagi encarit vint milions d’euros i el pressupost ascendeix ara a uns cent milions (entre galeria i la resta del traçat de l’A-27 entre Valls i Montblanc). En aquest sentit, fonts del Govern central van apuntar que la intenció és que les obres comencin l’any que ve, com ja va avançar SEGRE. Les mateixes fonts van assegurar que “l’A-27 serà una via alternativa de gran capacitat i seguretat a la carretera N-240 entre Tarragona i Montblanc”. L’autovia ja està en servei de Tarragona a Valls i a la capital de la Conca de Barberà enllaçarà amb l’AP-2 (la concessió expira el 2021 i el Govern central no preveu renovar-la). Aquestes són unes obres llargament reivindicades pel territori i la posada en servei del túnel del coll de Lilla reduirà el trajecte entre les comarques de Lleida i Tarragona. Encara quedarà per executar la duplicació de l’N-240 entre Lleida i les Borges.

Així mateix, l’Estat va donar llum verda a licitar la millora de diverses carreteres que són titularitat del ministeri de Foment a Lleida, en les quals invertirà 25,7 milions. Entre aquestes hi ha tot el tram lleidatà de l’A-2, l’Ll-11 de l’autovia A-2 fins a la capital del Segrià. El Consell de Ministres també va autoritzar les obres de conservació de cinc quilòmetres de l’N-II i d’algunes de les calçades laterals. També s’actuarà a l’E-22, E-23 i E-25 entre els enllaços de l’A-2 de Sidamon, Mollerussa i els Alamús amb l’N-II. La inversió total en vies catalanes ascendeix a més de vuitanta-cinc milions d’euros i Lleida és la demarcació que s’emporta la partida de més quantia, seguida de Barcelona amb 24,71 milions, Girona amb 20,70 i Tarragona amb 14,20. Amb aquests treballs es millorarà el ferm de les carreteres i es netejaran les cunetes, a més de reconèixer l’estat de les vies, i redactaran estudis d’accidentalitat i de seguretat, entre altres actuacions.

Foment actuarà en sis carreteres del pla, entre les quals es troben l’A-2, l’Ll-11 i l’N-II

D’altra banda, Adif va adjudicar per catorze milions d’euros un nou contracte per a la implantació de l’ample internacional al Corredor Mediterrani als trams Castellbisbal-Martorell i Sant Vicenç de Calders-Vila-seca.

Excaven sis metres de la galeria de Tres Ponts, a la C-14

Les voladures per construir el túnel de Tres Ponts, a la C-14 entre Organyà i Montant de Tost, avancen a bon ritme i ja s’han portat a terme quatre explosions que han permès excavar ja sis metres de la galeria. Els operaris van finalitzar ahir la primera fase de les detonacions i reprendran els treballs de perforació passat Reis, quan començaran les voladures simultànies a les dos boques del túnel, cosa que permetrà avançar fins a vuit metres al dia. Les explosions van començar dimarts i la previsió és que la infraestructura estigui finalitzada el 2020.

tracking