SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Convoquen un concurs d'idees per al nou pavelló del Secà de Balaguer

Haurà d’aprofitar les instal·lacions actuals i usar energia solar per als subministraments

Imatge d’arxiu de la zona esportiva del Barri del Secà.

Imatge d’arxiu de la zona esportiva del Barri del Secà.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Balaguer ha convocat un concurs de projectes per fer el nou pavelló al barri del Secà, que s’aixecarà a l’actual zona esportiva on hi ha les piscines i la pista poliesportiva. La iniciativa ha d’aprofitar les instal·lacions actuals i seran els arquitectes els que dissenyin un pavelló que s’adeqüi a la zona tenint en compte certs requisits que el consistori ha sol·licitat que es respectin.

En aquest sentit, l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, va assenyalar que la part interessant del projecte és que s’han de respectar alguns dels equipaments actuals com els vestidors de les piscines, el bar (que serveixi a l’estiu per al recinte de les piscines i la resta de l’any per al pavelló); que quedi integrat al paisatge o que tingui en compte l’energia solar per als subministraments, entre altres aspectes.

El consistori ja ha enviat al Col·legi d’Arquitectes la proposta i ara s’establirà el termini d’entrega d’aquests projectes que s’han de justificar tècnicament.

Per la seua banda, un jurat de tècnics triarà els projectes que passaran a la final. A aquests se’ls pagarà el treball per realitzar el projecte i, finalment, el premi del guanyador serà fer el projecte definitiu del pavelló. Vidal va assegurar que no hi ha un pressupost perquè segons la nova llei d’arquitectura, els projectes es basaran en uns barems de qualitat que ja exigeix el col·legi d’arquitectes.

El del barri del Secà serà el quart pavelló públic de la capital de la Noguera, després del d’Inpacsa, el de l’1 d’octubre i del Molí de l’Esquerrà. La iniciativa del consistori per convocar aquest concurs se centra en l’optimització d’aquest espai esportiu del barri aprofitant idees arquitectòniques dels joves professionals.

tracking