SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Un incendi per una caldera danya un habitatge i un magatzem a Soses

A l’interior del garatge hi havia dos bombones de butà i una va explotar || Els inquilins no podran tornar a l’immoble al presentar danys a l’estructura

Estat en què va quedar l’habitatge i el magatzem després del foc provocat per una caldera de biomassa.

Estat en què va quedar l’habitatge i el magatzem després del foc provocat per una caldera de biomassa.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set dotacions dels Bombers de la Generalitat van treballar ahir en l’incendi que va afectar un habitatge i un magatzem a Soses. El foc, que es va originar per una caldera de biomassa, amb pinyol d’oliva triturat. Els serveis d’emergències van rebre l’avís a les 8.04 hores i el foc va afectar una casa de dos plantes i el seu magatzem, al carrer de la Creu número 19 d’aquesta localitat del Segrià. Segons van informar els Bombers, els inquilins de l’habitatge ja havien sortit pel seu propi peu abans de l’arribada dels efectius, per la qual cosa cap persona va resultar ferida. Les flames, que es van iniciar a la caldera de biomassa, també en van afectar una altra de gasoil, amb una capacitat de 500 litres. Al magatzem també hi havia dos bombones de butà, unes de les quals va explotar, i tres botelles de càmping gas. L’incendi va cremar per complet la porta de fusta del garatge i va afectar el sostre, que és el terra de la primera planta de l’habitatge. També es van registrar danys en una de les habitacions de l’immoble, que tenia un equip de música. Les flames van causar danys estructurals a la casa, per la qual cosa els inquilins no podran tornar-hi fins que facin reformes de reparació. Els efectius de Bombers van treballar al lloc dels fets fins a les 16.20 hores.

Davant de la baixada de les temperatures i l’augment de l’ús d’aparells i calderes, els serveis d’emergències demanen que es prenguin mesures de precaució per evitar incendis en habitatges. Aquest 2018, els Bombers han atès un incendi al dia en immobles de Ponent.

El tancament va obligar a traslladar efectius de Lleida i Mollerussa per actuar a l’incendi de Soses

La reducció d’efectius mínims als parcs de Bombers de Catalunya, no només a Lleida, es deu a la vaga d’hores extra convocada pels sindicats per exigir a la conselleria d’Interior millores en personal i material, a més d’infraestructures.

Per fer front a la vaga, Interior, com va avançar SEGRE, ha reduït a la meitat el nombre d’efectius mínims que han d’estar disponibles als parcs de Bombers. La conselleria va anunciar dijous la convocatòria de 250 noves places. En el cas de Lleida, segons els sindicats, es necessitarien un centenar d’efectius més i l’obertura de dos parcs. Fonts sindicals van assenyalar que la situació és “crítica” i que esperen que la conselleria millori les propostes.

“Desprotegits” els parcs de Lleida i Mollerussa

El parc de Bombers de Seròs es va veure obligat ahir a tancar les portes per la falta d’efectius. Una situació que va obligar el personal dels parcs de Lleida ciutat i de Mollerussa a desplaçar-se fins a Soses per sufocar l’incendi que es va registrar a l’habitatge. Segons van assenyalar fonts sindicals, aquesta actuació va deixar “desprotegit” el parc de la capital del Segrià i el de Mollerussa durant unes quatre hores. El tancament de Seròs, segons van assenyalar aquestes fonts, podria tornar a repetir-se altres dies, ja que a la falta d’efectius s’uneix la de material.

tracking