SEGRE

AGRICULTURA REGADIUS

Queixes dels regants de Peramola al retardar-se les obres 8 mesos més

A l’assemblea que es va celebrar ahir, ja que la Confederació es va comprometre a impulsar-les durant aquest any || La primera fase de l’actuació es va acabar al març

Imatge d’arxiu de les obres dels regs de la xarxa secundària de Peramola i Bassella.

Imatge d’arxiu de les obres dels regs de la xarxa secundària de Peramola i Bassella.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assemblea de regants de Peramola i Bassella va mostrar ahir el seu malestar per la demora de gairebé vuit mesos per abordar la segona fase de la canonada principal d’aquest regadiu de compensació per la construcció del pantà de Rialb, que va entrar en servei l’any 1999. Segons el president de la comunitat, Joan Puig, la nova presidenta de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), María Dolores Pascual, es va comprometre a agilitzar-la a l’arribar al càrrec, fa uns tres mesos, però encara no en tenim constància”, va remarcar. Suposarà una inversió de 2,7 milions per construir una estació de bombatge en la qual s’ubicaran quinze grups d’electrobombes que hauran d’elevar l’aigua per poder garantir el subministraments quan la cota de l’embassament de Riab disminueixi; a més d’un altre tram de canonada d’un quilòmetre que connectarà amb la xarxa de distribució que ja ha construït la Generalitat i està acabada des del 2015. El mes de març passat, la CHE va considerar conclosa la primera fase, que va costar 1,7 milions per a la instal·lació d’una conducció d’1,4 quilòmetres des del pantà d’Oliana. D’aquesta forma es proveiran més de 550 hectàrees de més d’un centenar de pagesos d’aquests dos termes municipals. Puig va indicar que els regants ja han denunciat en diverses ocasions la demora d’un regadiu compromès des de fa anys i que beneficia Oliana, Peramola i Bassella. Les actuacions per portar l’aigua a Oliana ja s’han acabat, va indicar Puig.

A l’assemblea també es va donar llum verda a la construcció d’un sistema de telecomandament per al control del consum, el foment de l’estalvi d’aigua i la prevenció i localització d’avaries que suposarà una inversió de més de 90.000 euros. La comunitat compta que l’Administració pugui subvencionar un 70% d’aquest equipament, mentre que els regants es faran càrrec del 30 per cent restant.

tracking