SEGRE

COMERÇ INICIATIVES

Estudi per analitzar el comerç vinculat a l’urbanisme a Balaguer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Balaguer encarregarà el primer trimestre del 2019 un estudi per analitzar el comerç i el turisme vinculats amb l’urbanisme de la capital de la Noguera. L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, va assegurar que actualment hi ha una gran dispersió de comerços a la capital, diferenciat entre el centre històric i l’eixample, i “això es deu al tipus de construcció que s’ha fet fins ara, pensant que els baixos dels edificis s’havien de destinar a una activitat comercial”, va dir.

Per aquesta raó, l’estudi pretén vincular el comerç amb l’urbanisme de la població i com influeix en el turisme. “No tenim un eix comercial però potser s’hauria de centralitzar una mica més.” S’ha de recordar que al centre de la capital de la Noguera hi ha un centenar de locals buits d’un cens total de dos-cents espais comercials, molts dels quals tancats aquesta última dècada.

La regeneració urbanística del barri no ha estat suficient perquè s’obrissin més negocis en aquesta zona. A aquesta situació se suma la jubilació, la falta de relleu generacional d’alguns dels titulars de comerços i els preus per llogar locals. D’altra banda, a la zona de l’eixample s’han obert més negocis. És un flux que balla constantment perquè sí que s’obren comerços, però altres també tanquen. Segons el primer edil, aquest estudi ha de marcar l’estratègia que s’ha de seguir en els pròxims anys.

tracking