SEGRE

URBANISME LITIGI

Un nou pla urbanístic per legalitzar el dipòsit de residus del Solsonès

Imatge d’arxiu de l’abocador comarcal del Solsonès.

Imatge d’arxiu de l’abocador comarcal del Solsonès.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central ha donat l’aprovació definitiva a un nou pla especial urbanístic per legalitzar les instal·lacions de l’abocador comarcal del Solsonès, ubicat al muncipio de Clariana de Cardener i gestionat pel consell comarcal. Aquesta regularització arriba després que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) declarés nul·la la planificació urbanística del dipòsit de residus.

La resolució judicial va considerar que el projecte de l’any 2012 requeria una avaluació ambiental que no es va portar a terme, un aspecte que repara el nou pla urbanístic. El document inclou les instal·lacions originals, una ampliació ja executada i delimita espais per a la incorporació de nous tractaments de residus i instal·lacions d’energies renovables en el futur, segons van indicar fonts del departament de Territori i Sostenibilitat.

L’abocador de Clariana de Cardener ha seguit en funcionament durant els anys que ha estat en litigi per recursos de propietaris de finques a la zona. Rep les escombraries urbanes i residus industrials no perillosos de quinze municipis de la comarca del Solsonès i també els de la localitat de Cardona, al Bages.

tracking