SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Condemnen un lleidatà per agredir el seu fill per fer-se pipí al llit

La professora del petit el va portar a Urgències al detectar lesions || Dicten 56 dies de treballs comunitaris i li prohibeixen atansar-se al menor durant un any

Vistes del Palau de la Justícia de Lleida.

Vistes del Palau de la Justícia de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Lleida ha condemnat un home a 56 dies de treballs en benefici de la comunitat per agredir el seu fill per fer-se pipí al llit. Segons la sentència, els fets van ocórrer a començaments de novembre de l’any 2016, mentre el petit es trobava al domicili del pare. L’exparella, mare del menor, va acudir el dia 9 de novembre a la sortida del col·legi per veure el seu fill uns minuts abans que el recollís el seu pare per portar-lo a casa i va comprovar que en aquell moment no tenia lesions. Va ser l’endemà quan la van avisar des del col·legi que havien portat el nen Urgències al comprovar que tenia lesions a la cara, les orelles i el clatell. Pel que sembla, la tutora del menor el va recollir quan el pare el va portar al col·legi i, després de treure-li la gorra i la bufanda, va veure que tenia “taques de sang” per tota la part superior del cos. I, si bé inicialment el nen li va dir que havia caigut, després va admetre que el seu pare li havia pegat perquè s’havia fet pipí, per la qual cosa van decidir acompanyar-lo a Urgències.

Els fets van acabar al jutjat Penal número 1 de Lleida, on es va dictar la primera sentència que condemnava el pare a nou mesos de presó per un delicte de maltractament en l’àmbit familiar i una prohibició d’aproximar-se al seu fill a menys de 200 metres durant prop de dos anys, així com a abonar una indemnització de 150 euros per les diverses lesions. La defensa va presentar un recurs davant de l’Audiència Provincial de Lleida al considerar que els testimonis (la mare i la tutora del col·legi) van incórrer en contradiccions en el judici oral, per la qual cosa reclamava la seua absolució o la imposició de 50 dies de treballs en benefici de la comunitat i una ordre d’allunyament de només un any. Per aquesta raó, el tribunal va estimar en part el recurs interposat per l’agressor i el va condemnar a 56 dies de treballs comunitaris, a banda de dictar una ordre d’allunyament d’un any, amb suspensió del règim de visites.

Més de vuitanta lleidatans al jutge el 2017 per maltractar els fills Les denúncies per violència familiar han augmentat l’últim any a Lleida, sobretot aquelles en les quals les víctimes són els fills. Com ja va publicar SEGRE, els jutjats lleidatans van investigar el 2017 81 persones per maltractar els seus fills, ja siguin menors o majors d’edat, la qual cosa suposa gairebé el triple respecte a les xifres de l’any 2016. Segons la Memòria de la Fiscalia, els maltractaments als fills han experimentat un increment considerable l’últim any, després que aquest tipus de violència descendís entre el 2015 i el 2016, al passar de 70 investigats a 33. D’aquesta manera, l’any passat les causes de maltractament de pares a fills va augmentar un 145% fins a un total de 81 causes judicials. També es va registrar un increment alarmant quan les víctimes són els avis.

tracking