SEGRE

TURISME PREVISIONS

Les estacions, a punt per rebre milers d'esquiadors fins al dia d'Any Nou

Imatge d’un dels remuntadors de l’estació d’Espot.

Imatge d’un dels remuntadors de l’estació d’Espot.FGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions d’esquí del Pirineu ja estan llestes per rebre milers d’esquiadors des d’avui fins al dia d’Any Nou. En aquest sentit, l’hotel de Port Ainé està gairebé al 100% d’ocupació fins al dia 4 de gener, mentre que Baqueira, Port del Comte i les estacions del Sobirà preveuen que la gran majoria dels visitants comencin a arribar a partir d’avui.

Durant les festes de Nadal, Espot i Port Ainé han rebut principalment veïns de la comarca, mentre que unes 300 persones s’han atansat cada dia a Port del Comte, on ja ha obert l’accés per la carretera principal després del despreniment que va provocar que estigués tallada durant dos mesos. En conjunt, estan oberts més de 100 quilòmetres de pistes al Pirineu lleidatà i es preveuen vendre més de 185.000 forfets durant tots els dies festius, segons les dades del Patronat de Turisme de la Diputació (vegeu SEGRE de dissabte).

D’altra banda, les capçaleres dels rius acumulen 337 hectòmetres cúbics d’aigua en forma de neu, segons la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, un 11% menys respecte a fa un any. Aquest descens es deu principalment a les temperatures que s’estan registrant al Pirineu (ahir a Vielha la mínima va ser de 4,7 graus).

tracking