SEGRE

MUNICIPIS PLENS

El Pla d'Urgell tractarà els lixiviats de la Noguera

A la planta especialitzada de Castellnou de Seana || Cañadell aprova un pressupost de 8,4 milions per a aquest 2019

Imatges de l'abocador de les Garrigues

Abocador de les GarriguesLleonard Delshams

Creat:

Actualitzat:

El consell de la Noguera ha aprovat un conveni amb el del Pla d’Urgell per tractar els lixiviats generats a l’abocador comarcal a la planta de tractament de Castellnou de Seana. Segons va explicar la presidenta del consell de la Noguera, Concepció Cañadell, fins ara aquesta gestió l’havien de fer des del consell perquè l’empresa que explota l’abocador no ho contemplava. De fet, l’Agència de Residus de Catalunya ja ha iniciat els estudis per unificar en un sol abocador les escombraries que es generen a les Garrigues, l’Urgell, la Noguera i el Pla d’Urgell. La voluntat és aprofitar un dels ja existents en aquestes comarques, on es construirà una planta de selecció, mentre que els altres abocadors s’aprofitaran com a plantes de transferència. Cañadell va fer aquestes declaracions en el ple de l’ens comarcal que ahir va debatre el pressupost per al 2019, que ascendeix a 8,4 milions. En aquest sentit, va apuntar que es tracta d’uns comptes continuistes que preveuen una inversió de 52.000 euros.

L’ajuntament de Balaguer també va aprovar en l’últim ple de l’any declarar d’especial interès les obres d’ampliació de la mesquita de Balaguer i d’aquesta forma obtenir una bonificació del 75% en el permís d’obres.

Per la seua part, el ple de l’ajuntament d’Agramunt va donar llum verda ahir a la nit al pressupost per al 2019, que ascendeix a 5,4 milions d’euros, tal com va avançar SEGRE ahir. Ho va fer amb els 11 vots a favor d’ERC, en el govern, i els dos vots en contra del PDeCAT, a l’oposició. El seu portaveu, Antoni Farré, va argumentar el seu vot contrari “per la falta d’inversió en el manteniment d’equipaments i instal·lacions municipals, com els pavellons poliesportius, i la senyalització horitzontal del poble, com els passos de vianants”. Farré va afegir que el seu grup tampoc no ha intervingut en el debat dels comptes.

tracking