SEGRE

TURISME NADAL

Els turistes omplen tots els bungalous i 120 cases rurals de la demarcació

Els turistes omplen a partir d’avui tots els bungalous disponibles a la demarcació (unes 1.600 places) i 120 cases rurals. Així mateix, els hotels pròxims a les pistes d’esquí també penjaran el cartell de ‘complet’ durant el cap de setmana, mentre que la mitjana de places reservades és del 90% a la demarcació i del 75% a Aran.

Turistes i veïns omplien ahir al migdia la terrassa d’un bar de Sort.

Turistes i veïns omplien ahir al migdia la terrassa d’un bar de Sort.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els turistes ompliran a partir d’avui tots els bungalous disponibles a les comarques de Lleida (que sumen unes 1.600 places) i 120 cases rurals, mentre que els hotels que es troben a prop de les pistes d’esquí penjaran el cartell de complet per Cap d’Any. Els visitants van començar a arribar ahir als seus allotjaments després de les festes de Nadal, quan s’han registrat xifres d’ocupació inferiors a causa que “aquestes són unes dates que es passen més en família”, segons van apuntar ahir fonts del sector.

En aquest sentit, el president de la federació de turisme rural, Jaume Ramon, va explicar que entre avui i el 2 de gener les 120 cases de pagès que estan associades a l’entitat tenen totes les places reservades (en el conjunt de la demarcació n’hi ha unes 230). A tot l’Estat, l’ocupació mitjana és del 75%. Així mateix, la presidenta de la federació de càmpings, Marta Cortina, va apuntar que actualment hi ha uns 30 establiments oberts i tenen unes 400 places de bungalous que són totes reservades per a aquestes dates. Per la seua part, Josep Castellarnau, president de la federació d’hostaleria, va assegurar que durant aquest cap de setmana s’arribarà al 90% d’ocupació de mitjana a tots els hotels de la demarcació. Així mateix, a la Val d’Aran s’ha registrat un descens en el nombre de reserves, que se situa al voltant d’un 75% per Cap d’Any, mentre que en anys anteriors es va arribar al 90% o 95%.

En aquest sentit, el president del Grèmi d’Ostalaria dera Val d’Aran, Ambròs Barberà, va assegurar que aquest descens es deu, en part, “a la falta de neu a Baqueira”, que aquest any té la meitat de les pistes obertes mentre que en les mateixes dates del 2017 tenia tot el domini esquiable en servei. No obstant, les estacions van rebre ahir milers d’esquiadors (vegeu la pàgina 4). Val a recordar que el Patronat de Turisme de la Diputació preveu que més de 100.000 turistes arribin a les comarques de Lleida fins a Reis i les estacions d’esquí vendran més de 185.000 forfets (vegeu SEGRE del 22 de desembre). Aquestes xifres posaran el colofó a un altre any de rècord per al sector turístic a Lleida.

“El Nadal i el Cap d’Any d’aquest 2018 el tenia ocupat des de fa deu mesos” Quinze membres de la família Galán Casasnovas s’han allotjat aquest Nadal a la casa rural La Neneta de Montgai. Procedeixen de diferents punts de la geografia espanyola i cada any intenten reunir-se uns dies durant les festes en una casa rural. Aquest any van elegir Montgai, on van estar-se entre el 24 i el 27 de desembre. Durant aquests dies han visitat l’estany d’Ivars i Vila-sana i el pantà de Sant Llorenç de Montgai. La família s’havia allotjat anteriorment a Ca la Cèlia, una altra de les tres cases rurals que tenen Cèlia Seall i Josep Maria Guix en aquest municipi de la Noguera. Per la seua part, Seall va destacar que aquests dies té les tres cases rurals plenes. “Són dates en què les famílies i els grups d’amics reserven amb molta antelació, el Nadal i el Cap d’Any d’aquest 2018 ja el tenia ocupat des de fa almenys 10 mesos”. Seall va explicar que “ja han trucat per reservar una de les cases per al Nadal de l’any que ve”. Segons Seall, aquest any els grups s’han dividit en dos torns: els de Nadal, que van ocupar les cases entre el 22 i el 27 de desembre, i els de Cap d’Any, que s’allotjaran fins a l’1 de gener, informa Segre Tàrrega.

Turistes i veïns omplien ahir al migdia la terrassa d’un bar de Sort.

Turistes i veïns omplien ahir al migdia la terrassa d’un bar de Sort.ÒSCAR MIRÓN

tracking