SEGRE

ESNOTICIA

Més de 5.600 persones a les pistes, que tot i la calor aguanten

A l’espera de posar els canons en marxa

Més de 1.700 persones van esquiar ahir a les pistes de Port Ainé, al Pallars Sobirà.

Més de 1.700 persones van esquiar ahir a les pistes de Port Ainé, al Pallars Sobirà.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 5.600 persones van esquiar ahir a les estacions de Boí (2.500), Espot i Port Ainé (845 i 1.760) i Port del Comte (unes 500), que se sumen als centenars d’aficionats a l’esport blanc que ho van fer a Baqueira. Malgrat l’anticicló que està deixant al Pirineu temperatures primaverals de fins a 16 graus a Sort o els 13 de Vielha, les pistes aguanten a l’espera que finalitzi la inversió tèrmica i tornin les precipitacions de neu i les temperatures sota zero que permetin posar en marxa els canons d’innivació artificial.

Encara que per als esquiadors el bon temps és un esperó per sortir a les pistes, els complexos hivernals confien en un canvi de meteorologia per poder fer neu artificial i augmentar els dominis esquiables, en especial l’estació aranesa de Baqueira, que va augmentant gradualment el seu, malgrat que només té 86 quilòmetres dels 159 de superfície total.

Boí Taüll és l’estació en millors condicions, amb gairebé un metre de neu a les cotes més altes

Boí és la que millors condicions ofereix amb 90 centímetres a les cotes altes, mentre que Baqueira en té 55, igual que Port Ainé i Espot, aquestes dos últimes al Sobirà.

Segueix tancada Tavascan a l’espera d’una nevada que li permeti obrir portes, com la majoria de les pistes de nòrdic a excepció de Tuixent, que és l’única de fons en funcionament a tot l’Estat espanyol. També han obert per a final d’any Astún, Cerler i Formigal, a Aragó.

tracking