SEGRE

MUNICIPIS MOBILITAT

Tàrrega donarà prioritat de pas als ciclistes en alguns dels seus carrers

Definirà quins seran a partir del 2019, en el marc del seu pla sobre mobilitat || Plantejarà un nou traçat per al carril bici al considerar “insegur” l’actual

Restes de la senyalització esborrada del carril bici al carrer Joan Tous de Tàrrega.

Restes de la senyalització esborrada del carril bici al carrer Joan Tous de Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Tàrrega vol donar prioritat de pas a ciclistes en alguns carrers a partir del 2019. En aquestes vies, bicicletes i altres vehicles hauran de circular a una velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora, el límit que ja s’aplica en bona part de la ciutat. El regidor de Governació, Carles Pascual, va explicar que “marcarem i senyalitzarem un itinerari en el qual freqüentment circulin ciclistes”, si bé aquest traçat encara està per determinar. Pascual va assenyalar que l’objectiu és facilitar l’accés amb bicicleta a equipaments públics com zones esportives i centres educatius. Entre les dificultats, va assenyalar el fet que la carretera C-14 travessa el nucli urbà.

La mobilitat amb bicicleta va ser objecte de debat en el ple de divendres passat, quan els grups de CUP i Comú, a l’oposició, van criticar que el consistori hagi esborrat la senyalització de l’antic carril bici en alguns trams com el carrer Abat Escarré.

Pascual va argumentar que els trams esborrats “no eren segurs” i que és necessari definir quin ha de ser el seu nou traçat en el marc del pla de mobilitat del municipi.

Precisament, l’empresa contractada per l’ajuntament amb aquesta finalitat ha iniciat un procés participatiu amb col·lectius interessats, com representants de centres educatius i de clubs esportius, que haurà de finalitzar en un termini d’un parell de mesos.

A partir d’aquest estudi, el consistori replantejarà el traçat del nou carril bici davant l’original, implantat fa una dècada i amb una longitud de 4,5 quilòmetres. Pascual va assenyalar que fer-ho serà “llarg i costós” i podria prolongar-se durant més d’un mandat municipal. Va argumentar que pot requerir canvis en el sentit de circulació d’alguns carrers.

D’altra banda, el regidor de Governació va recordar que, en aquests moments, “la majoria d’accidents amb bicicletes té lloc a les voreres i es tracta d’atropellaments a vianants” i va destacar la necessitat d’evitar-ho ordenant el trànsit dels ciclistes. Va afegir que “l’ús de la bici a Tàrrega és en aquests moments minoritari, ja sigui perquè no hi ha un carril bici en condicions o perquè no és un mitjà de transport habitual a la zona”.

tracking