SEGRE

ENERGIA ESTALVI

L'Alt Urgell canvia tot l'enllumenat i estalviarà fins a un 60% en la factura

El consell modificarà el de dinou municipis i suposarà una inversió d’1,6 milions

Fanals amb tecnologia led al passeig Pasqual Ingla de la Seu.

Fanals amb tecnologia led al passeig Pasqual Ingla de la Seu.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els 19 municipis de l’Alt Urgell s’il·luminaran íntegrament amb tecnologia led. El consell ha aprovat un projecte de gran envergadura que inclou prop d’un centenar d’actuacions, quatre de les quals en edificis del mateix ens comarcal, per renovar l’enllumenat de la comarca.

La inversió, de 1.694.000 euros, es finançarà a través d’ajuts europeus dels fons Feder, amb un cinquanta per cent de l’import subvencionat per l’Eix 4 d’eficiència energètica, un 25% de la Diputació, i el 25% restant amb fons els 19 municipis implicats, en funció de l’actuació que es faci en cada un.

Fonts del consell van explicar “l’important estalvi energètic” que pretenen aconseguir amb l’actuació, que calculen que se situarà “entre un mínim del 40% i un màxim del 60% en determinades instal·lacions”.

Així mateix, també van destacar la reducció de la contaminació lluminosa que persegueix el projecte.

De les actuacions previstes, la majoria se centren en la substitució de sistemes d’enllumenat que ja han quedat obsolets com els de vapor de mercuri i de sodi.

Totes els municipis canviaran aquests equipaments pels diferents equips de tecnologia led. En funció de l’antiguitat dels sistemes de cada municipi serà necessari el canvi de l’equip podent mantenir la resta del llum o la substitució de tot el sistema.

El projecte comarcal preveu també la instal·lació d’“equips analitzadors” distribuïts per la xarxa d’enllumenat per comprovar que els resultats d’estalvi energètic siguin realment els previstos.

També es contractarà un tècnic que gestionarà el programa i les instal·lacions de tota la comarca.

tracking