SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Tàrrega habilita un pis per acollir víctimes de violència de gènere

El condiciona aquest any i manté la ubicació en secret per protegir les que s’hi allotgin || També farà obres en un altre habitatge per a emergències socials

Les dos vivendes per a casos d’emergència social formen part dels Habitatges de la Plana.

Les dos vivendes per a casos d’emergència social formen part dels Habitatges de la Plana.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Tàrrega habilitarà un pis de la ciutat per posar-lo a disposició de víctimes de violència de gènere que necessitin allotjament. Així ho va explicar l’alcaldessa, Rosa Maria Perelló (PDeCAT), durant el ple celebrat divendres passat. Perelló no va revelar on s’ubicarà aquest habitatge a fi de protegir les persones que puguin necessitar-lo, ja que es tractarà de víctimes de maltractaments i la seua vida podria córrer perill. Els treballs per condicionar-lo compten amb una partida en els pressupostos de la capital de l’Urgell.

L’ajuntament de Tàrrega està especialment sensibilitzat contra la violència de les dones des del 2013, quan va ser assassinada una adolescent de 14 anys de la ciutat en mans de la seua exparella. Des d’aleshores, el consistori prepara cada any activitats de sensibilització amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, que se celebra el 25 de novembre. Per la seua part, el servei d’informació i atenció a la dona (SIAD) del consell de l’Urgell va atendre el 2017 tretze dones que havien patit violència de gènere: deu per agressions físiques, dos per maltractament psicològic i una dona d’una altra comarca a què van facilitar acollida protegida en col·laboració amb els Mossos.

El consistori destinarà aquest any una partida de 25.000 euros per habilitar dos habitatges per a usos socials. Una serà la que preveu destinar víctimes de violència de gènere. L’altra serà un pis que donarà allotjament a persones en situacions d’emergència social.

El pis per a emergències socials serà el segon que l’ajuntament destina a aquesta finalitat, una cosa que havia sol·licitat el Comú de Tàrrega, a l’oposició. Tots dos formen part dels Habitatges de la Plana, situats a la zona esportiva al costat del camp municipal de futbol Joan Capdevila Méndez. El primer ja està llest per habitar-lo, després que el consistori hagi dut a terme obres per condicionar-lo al llarg del 2018. En el segon, les obres estan previstes aquest any.

Val a destacar que l’ajuntament de Tàrrega destinarà el 2019 un 19% del seu pressupost als apartats de benestar social, serveis socials i foment de l’ocupació.

tracking