SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

Arriba a Urbanisme la recuperació del poble abandonat de Conill

L’ajuntament de Tàrrega preveu una partida de 38.000 euros per portar l’aigua al nucli || El promotor vol convertir-lo en seu d’artistes i artesans

Imatge del poble abandonat de Conill, que el propietari vol recuperar.

Imatge del poble abandonat de Conill, que el propietari vol recuperar.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Tàrrega ha tramitat a Urbanisme el pla especial urbanístic per recuperar el poble abandonat de Conill, nucli agregat de Tàrrega, que ha elaborat el promotor, Emili Vives. Així ho va confirmar ahir el regidor d’Urbanisme, Martí Pijuan, que va explicar que “si Urbanisme resol favorablement el projecte, des de l’ajuntament donarem llum verda al pla especial urbanístic i el promotor podrà iniciar les obres”. De fet, als comptes del 2019, el consistori de Tàrrega ja inclou una partida de 38.500 euros per construir una canonada d’uns dos quilòmetres que pretén portar aigua a Conill. Vives es va mostrar satisfet pel primer pas del consistori perquè “després de tres anys de tràmits i paperassa ja començava a desanimar-me”. El propietari i promotor de la recuperació de Conill va destacar que “l’arribada de l’aigua va ser l’únic servei que vaig demanar a l’ajuntament, ja que la resta ja puc fer-ho jo mateix”.

Per la seua part, l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, va apuntar que “el proveïment d’aigua és competència municipal, per aquesta raó hem pressupostat una partida en aquest sentit”, si bé per dur a terme l’obra, “fa falta que el projecte del promotor estigui en marxa amb tots els condicionants necessaris”. Vives va recordar que el seu objectiu és ressuscitar Conill i convertir-lo en un poble per a artistes i artesans. Segons va assenyalar Vives, en cas de rebre el vistiplau d’Urbanisme, el projecte podria desenvolupar-se “a passos de formiga o ràpidament”. En aquest sentit, va dir que “en aquests moments tinc limitacions econòmiques, ja que vaig posar a la venda part del meu patrimoni per impulsar les obres però de moment no he pogut vendre’l”.

Quant al projecte de la planta de compostatge d’Ossó de Sió, ubicada a pocs metres de Conill, Vives es va mostrar confiat que el jutge doni la raó a la plataforma Salvem els Plans de Conill i anul·li les llicències d’obres i activitats de la planta, atorgades pel consistori. “Aquesta planta de residus tòxics en una zona natural protegida no té sentit, és una esquizofrènia, espero que la justícia tingui una mica de sentit comú”, va afegir Vives.

tracking