SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

La víctima de l'atac sexual a la Seu d'Urgell reconeix tres dels sis autors

Ordre d’allunyament i prohibició de sortir del país per a l’únic detingut, que ha quedat en llibertat amb càrrecs || Els agressors serien joves d’Andorra

Imatge d’arxiu dels jutjats de la Seu d’Urgell.

Imatge d’arxiu dels jutjats de la Seu d’Urgell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jove de 19 anys de la Seu d’Urgell que va ser víctima d’un atac sexual en grup la nit de Nadal en una discoteca de la capital de l’Alt Urgell ha reconegut “sense cap mena de dubte” tres dels sis autors. Així consta a la interlocutòria de la jutge del jutjat d’Instrucció número 1 de la Seu, que ha deixat en llibertat amb càrrecs l’únic detingut pels Mossos d’Esquadra perquè, respecte a ell, la mateixa víctima “va explicar que era dins del lavabo de noies, però no va intervenir en els actes”.

Tanmateix, l’únic arrestat fins al moment ha de complir unes mesures cautelars: prohibició d’atansar-se i comunicar-se amb la víctima per qualsevol via, prohibició de sortir del territori espanyol, retirada de passaport i presentació periòdica davant de l’autoritat judicial cada mes. La jutge, que ha definit els fets com a “greus” perquè “podrien ser qualificats com un delicte d’agressió sexual”, ha resolt només sobre la situació processal del detingut i s’ha inhibit a favor del jutjat d’instrucció número 2, que és el competent per investigar el cas per la data en la qual van tenir lloc els fets.

La jutge diu que es tracta de “fets greus que podrien ser qualificats com a agressió sexual”

L’agressió, com va avançar ahir SEGRE, es va produir al lavabo de dones de la discoteca Murga el 25 de desembre a la matinada.

El jove detingut, veí de la Seu d’Urgell, va reconèixer que era a l’interior del local de lleure nocturn aquella nit però va negar rotundament haver intervingut en l’agressió, extrem que també va corroborar la víctima. El lletrat de l’arrestat es va oposar a l’adopció de les mesures sol·licitades per la Fiscalia al considerar-les desproporcionades, però la jutge ha refusat el seu argument. Tot apunta que els autors materials de l’atac són cinc joves d’Andorra, segons van denunciar dilluns Col·lectiu Feminista Alt Urgell, Col·lectiu Huldra i Arran Alt Urgell.

Els Mossos d’Esquadra han demanat col·laboració a la policia andorrana per arrestar-los. Un familiar de la víctima va comunicar hores després als responsables de La Murga el que havia passat.

Des de l’establiment, van explicar que han col·laborat “en tot moment amb els Mossos d’Esquadra per aclarir el que va passar”. Empleats del local de lleure nocturn van prestar declaració en qualitat de testimonis.

tracking