SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Penelles rep 35.000 turistes per veure els grafitis

L’èxit del festival GarGar i els grafitis porten a habilitar fins a set cases per a ús turístic || L’ajuntament prepara un estacionament per a autocaravanes i una sala polivalent amb vestidors

Part del públic en una de les activitats que s’han organitzat a Penelles.

Part del públic en una de les activitats que s’han organitzat a Penelles.AJUNTAMENT DE PENELLLES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una afluència de 35.000 turistes l’any passat ha obligat l’ajuntament de Penelles a crear més serveis per atendre les sol·licituds dels nous visitants que arriben al municipi atrets pels murals del GarGar Festival. Amb un cens de 462 veïns, els caps de setmana poden passejar pels carrers de la població més de 2.000 persones interessades per l’street art, l’emergent art urbà de Penelles, i entre 30.000 i 35.000 persones a l’any. Així, el consistori s’ha posat les piles i ha iniciat els tràmits per construir un pàrquing per a autocaravanes a la zona de les piscines i modernitzar els vestidors d’aquest espai i construir al mateix equipament en una sala polivalent que pugui donar utilitat als visitants.

L’alcalde de Penelles, Eloi Bergós, va assenyalar que l’objectiu és optimitzar aquest espai de la plaça el Roser que ha quedat obsolet i “disposar d’una sala que ens permeti oferir un servei de bany i una sala amb microones per a aquells que ho necessitin”, va dir. En aquest sentit, les obres d’adequació s’iniciaran aquest primer trimestre de l’any i inclouen una inversió de 80.000 euros, finançats en part amb ajuts de la Diputació. Paral·lelament, s’estan habilitant quatre habitatges tancats com a pisos turístics que se sumaran als tres que s’han obert l’últim any. Penelles compta també amb una casa rural de vint-i-cinc places. Bergós va apuntar que la principal problemàtica del municipi és la falta de serveis i d’allotjament. “No estàvem acostumats a rebre tanta gent i ens ha sorprès una mica encara que n’estem satisfets”, va afirmar. Bergós va assegurar que els veïns s’han hagut d’adaptar als visitants, de manera que s’han organitzat per crear tallers i iniciatives que ocupin part del temps de visita a la població, obrir un punt d’informació i organitzar passejos amb cavalls.

El consistori ha calculat que en un cap de setmana poden visitar els murals més de 2.000 persones

Una de les iniciatives que més públic congreguen és la dels vermuts musicals els diumenges o els tallers d’art per als més petits. Bergós va assegurar que l’any 2018 es van vendre més de 12.000 plànols de Penelles amb informació dels murals, quan el 2017 se’n van vendre 2.500. “El Festival GarGar està més que consolidat i cada any hi haurà novetats, cosa que indica que haurem d’assegurar més serveis.” El consistori va habilitar l’any passat un espai per als vehicles i ben aviat s’instal·larà una senyalització perquè no s’aparqui als carrers o davant dels murals.

tracking