SEGRE

COMARCAS

Les estacions encaren el final de les festes amb més neu artificial

Cavalcades i marxes de torxes per rebre Ses Majestats els Reis d’Orient

Imatge d’esquiadors a les instal·lacions de Boí Taüll.

Imatge d’esquiadors a les instal·lacions de Boí Taüll.BOÍ TAÜLL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions d’esquí del Pirineu encaren el final de les festes de Nadal amb més neu artificial, perquè la baixada de temperatures dels últims dos dies ha permès que Baqueira, Espot i Port Ainé poguessin tornar a encendre els canons de neu. En el cas de l’estació aranesa compten ara amb més de vuitanta quilòmetres esquiables i preveuen superar els noranta els pròxims dies gràcies a la neu artificial, perquè els canons estan a ple rendiment a tota l’estació. No obstant, la prioritat és mantenir la superfície esquiable que ja està oberta. El mateix passa a Espot i Port Ainé, on des de fa dos dies s’ha recuperat la fabricació de neu després de les elevades temperatures de la setmana passada, quan es van arribar a registrar fins a 16 graus a Sort i 13 a Vielha. No passa el mateix a Boí, on de moment es manté la inversió tèrmica i no han pogut fabricar neu, encara que des de l’estació, que compta amb tots els remuntadors oberts, valoren molt positivament els gruixos de neu (que oscil·len entre els trenta i els noranta centímetres).

Aquest cap de setmana, les estacions rebran la visita dels Reis d’Orient, que arribaran esquiant en alguns casos i després participaran en les cavalcades i marxes de torxes que s’han organitzat demà a Baqueira, Espot, Boí, Port del Comte, mentre que avui tindran lloc a Port Ainé, segons el responsable dels dominis esquiables del Sobirà, Xavier Bigordà.

Així mateix, l’estació de Tavascan segueix tancada a l’espera que arribi una nevada que li permeti obrir les instal·lacions, de la mateixa manera que totes les estacions de nòrdic a excepció de la de Tuixent-la Vansa, que compta amb més de vint quilòmetres de circuits marcats i gruixos de fins a mig metre.

tracking