SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Alins adjudica el refugi de Virós, que es reformarà

Va sortir a concurs a l’octubre i inclou l’estació de nòrdic

Alins

Alins

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alins i les EMD d’Araós i Ainet de Besan han adjudicat la gestió i explotació del refugi del Gall Fer i l’estació de muntanya de Virós-Vallferrera, tots dos equipaments municipals i situats dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu i sense gestor des de fa un any. L’alcalde d’Alins, Josep Maria Lladós, va explicar ahir que fa una setmana es va adjudicar el refugi després que l’oferta que havia guanyat el concurs decidís renunciar a la seua explotació. Lladós va dir que la renúncia la va motivar l’estat en el qual es van trobar el refugi. “Els antics gestors es van emportar tot el que van considerar que era seu i ara hi fa falta una bona reforma”, va dir. Finalment, s’ha adjudicat a dos joves de la Vall per 8.000 euros que tenen com a objectiu organitzar-hi activitats durant l’any, no només a la temporada d’hivern. En aquest sentit, preveuen gestionar activitats com el senderisme, les rutes de BTT, observació d’aus, recol·lecció de bolets, o circuits d’orientació i observació d’estrelles, entre d’altres.

Així mateix, va explicar que el refugi del Gall Fer no obrirà fins d’aquí a un mes aproximadament, “ara s’estan fent millores i s’hi està construint una nova cuina; en definitiva, l’estan posant al dia per obrir-lo amb les màximes garanties”, va dir Lladós.

Es van presentar dos ofertes i el contracte és d’un any prorrogable a cinc més per 8.000 €/any

El refugi té una capacitat per allotjar quaranta persones i ha servit com a seu a l’estació d’esquí nòrdic de Virós-Vallferrera, amb vint-i-cinc quilòmetres de pista traçades amb la cota més alta a 2.000 metres d’altitud. Precisament, respecte a l’estació de muntanya, Lladós va explicar que la seua explotació també s’inclou al mateix contracte del refugi. No obstant, la falta de neu no permet obrir encara els traçats pel bosc de Virós. El contracte de l’explotació del refugi del Gall Fer i l’estació dura un any i és prorrogable a cinc més, va dir Lladós.

tracking