SEGRE

TRADICIÓ CELEBRACIONS

Els Cartells de Reis de Guissona respecten l'església

Després de la restauració de la façana de la col·legiata de Santa Maria, s’han col·locat en plafons || Satírics contra el consistori

Els Cartells de Reis penjats ahir al davant de la col·legiata de Santa Maria, a Guissona.

Els Cartells de Reis penjats ahir al davant de la col·legiata de Santa Maria, a Guissona.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els joves de Guissona van respectar ahir la petició del consistori local de no penjar els satírics Cartells de Reis a la façana de la col·legiata de Santa Maria, que s’ha restaurat recentment. Al seu lloc, el consistori, contra el qual tradicionalment s’aboquen les crítiques, va instal·lar una desena de plafons de 2 per 3 metres al costat de l’església on van col·locar els cartells satírics.

En total, es van penjar una vintena de pòsters, dels quals destaquen les crítiques al consistori per la suspensió la nit de Nadal del muntatge musical previst per falta de agents de seguretat. Un altre motiu de les crítiques és el comerç de drogues que es mou a la plaça de Capdevila. Els pressupostos per a les festes van rebre també crítiques, que el reivindicaven més gran. També es va dedicar un cartell al retard de la millora de l’Ateneu, que fa una dècada que està en obres. La tradició dels Cartells de Reis de Guissona es remunta a temps ancestral. Antigament es dedicaven a les noies i també als fets rellevants que havien passat durant l’any. Els joves els redacten a la matinada i després els enganxen als carrers, la qual cosa fa que els veïns s’aixequin cada 6 de gener amb l’atenció posada en aquests escrits.

tracking