SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Tercer diumenge sense vols del Regne Unit a Alguaire, tot i que aquesta vegada a ple sol

Neilson i Jet2 van decidir desviar-los el dia abans basant-se en previsions de mala visibilitat que no es van complir || Deu viatgers traslladats en taxis a Reus, i l’avió de Palma va operar amb normalitat

La boira densa a bona part del Segrià no va afectar ahir l’aeroport d’Alguaire, situat a una cota més alta i on va brillar el sol.

La boira densa a bona part del Segrià no va afectar ahir l’aeroport d’Alguaire, situat a una cota més alta i on va brillar el sol.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els cinc avions procedents del Regne Unit que havien d’aterrar ahir a l’aeroport d’Alguaire es van desviar a Reus per tercer diumenge consecutiu, malgrat que aquesta vegada no hi va haver boira. El sol brillava al matí a l’aeroport lleidatà, davant la boira densa que cobria bona part del Segrià. Només hi havia una boirina que no impedia volar. Tanmateix, el turoperador Neilson i l’aerolínia Jet2 ja havien decidit traslladar les operacions a l’aeroport tarragoní dissabte a la tarda, basant-se en previsions meteorològiques que apuntaven a mala visibilitat i que finalment no es van complir.

Durant els primers anys a Alguaire, Neilson traslladava autocars i personal a Reus quan la boira impedia volar a Lleida. Això suposava complicacions i comprometia la puntualitat. Per evitar aquests inconvenients, va acordar amb la Generalitat que decidiria desviar avions la vigília dels vols, basant-se en pronòstics meteorològics. El turoperador utilitza també seients de l’avió de Jet2 per traslladar els clients, per la qual cosa aquesta aerolínia desvia el vol d’Alguaire a Reus quan ho decideix Neilson.

S’ha de recordar que Jet2 encara no s’ha estrenat com a companyia de vols regulars entre Lleida i el Regne Unit. Una desena de viatgers que esperaven agafar al matí el vol a l’aeroport de Stansted van ser traslladats fins a Reus en tres taxis noliejats per la companyia aèria per embarcar a l’aeroport reusenc. Igual que la setmana passada, que hi va haver qui no va saber que el seu avió s’havia desviat fins que va arribar a la terminal (vegeu el desglossament).

Els avions que es van desviar sumaven més de mil viatgers, segons van indicar fonts de l’Aertoports de Catalunya. En canvi, el vol regular de Palma va aterrar a Lleida amb normalitat a primera hora de la tarda, com ja va fer divendres passat malgrat la boira.

Un viatger sol a la terminal al no saber res de la desviació Amb els vols procedents del Regne Unit cancel·lats, la terminal d’Alguaire acollia un sol viatger, que no s’havia assabentat que l’avió de Jet2 es va desviar a Reus fins que va arribar a l’aeroport lleidatà. Es tracta d’una situació que ja es va donar la setmana passada, quan persones amb bitllets per aquest vol van assegurar que no havien rebut avís del canvi de plans de l’aerolínia.

tracking