SEGRE

SERVEIS HABITATGE

Balaguer evita al gener quatre desnonaments, 40 en 12 mesos

Negociació amb les entitats bancàries i els jutjats || El consistori amplia la borsa d’habitatges per al lloguer social

Una de les execucions paralitzades el 2018 a Balaguer.

Una de les execucions paralitzades el 2018 a Balaguer.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Balaguer i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de la Noguera (PAH) han evitat quatre desnonaments previstos per a aquest mes de gener. L’edil de Serveis Socials a la capital de la Noguera, Joan Pla, va explicar que en dos dels casos s’ha fet la primera actuació davant del jutjat de Balaguer “i el desnonament ja no prosperarà”, va dir. Respecte als altres dos, va assegurar que la setmana passada va arribar la certificació per part de la Generalitat per buscar dos habitatges de lloguer social per a aquestes famílies. Segons Pla, en les properes setmanes disposaran d’un pis amb un lloguer que puguin pagar. “Ara estem buscant el més adequat tenint en compte la seua situació familiar”, va dir.

Aquests quatre últims desnonaments se sumen als quaranta que es van evitar el 2018, quan es van paralitzar i van gestionar execucions “amb diferents característiques” a través de negociacions entre el consistori, associacions, serveis tècnics i els bancs.

Algunes de les negociacions van permetre que entitats bancàries cedissin a la Generalitat diferents habitatges perquè l’ajuntament les gestioni a través de la borsa d’habitatge social de lloguer. També el consistori ha negociat amb un banc l’adquisició de 13 habitatges d’un bloc del carrer Ramon Llull per destinar-los al lloguer social. Joan Pla va assegurar que a Balaguer hi ha un problema habitacional greu. De fet, el consistori també té en marxa un programa pel qual rehabilita habitatges de la seua propietat per destinar-los al lloguer social. De moment s’han arreglat cinc cases i dos pisos. En els últims quatre anys s’han evitat un centenar de desnonaments a Balaguer.

tracking