SEGRE

TRÀNSIT DENÚNCIES

Detingut un camioner al sortir de l'A-2 per sextuplicar la taxa d'alcohol

Els Mossos li van donar l’alto als Alamús, després de rebre diverses trucades d’altres conductors || El camió feia ziga-zaga i envaïa els dos carrils en sentit Lleida

Imatge d’arxiu d’un control de trànsit a la carretera d’Alcarràs.

Imatge d’arxiu d’un control de trànsit a la carretera d’Alcarràs.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir diumenge als Alamús un camioner, de 50 anys, de nacionalitat romanesa i sense domicili conegut, després de ser sorprès conduint per l’autovia A-2 amb una taxa d’alcohol gairebé sis vegades superior a la permesa als conductors professionals. Els agents van parar el xòfer cap a les 19.30 hores al punt quilomètric 3,3 de l’Ll-11 (via d’accés a l’A-2) al terme municipal dels Alamús. Diversos conductors van alertar la Policia catalana que un camió circulava per l’A-2 en direcció Lleida fent ziga-zaga i envaint els dos carrils.

El camioner va marcar una taxa positiva a la prova d’alcoholèmia de 0,88 mg/l en aire expirat, quan el límit màxim per als conductors professionals és de 0,15 mg/l. L’home, que va ser detingut per un delicte contra la seguretat del trànsit, va passar ahir al matí a disposició del Jutjat d’Instrucció de guàrdia de Lleida.

El mes de novembre passat, els Mossos van arrestar un conductor de la Seu per conduir en contra direcció, en estat ebri, amb una roda destrossada i sense punts al carnet. L’home va fugir de la patrulla de forma temerària i va intentar treure de la carretera els policies. Un cop a l’hospital, també va agredir un mosso.

Controls per a l’ús del casc, el cinturó i la retenció infantil El Servei Català de Trànsit coordina aquesta setmana, juntament amb els Mossos d’Esquadra i les policies locals, la primera campanya preventiva policial de l’any amb controls intensius d’ús del cinturó, el casc i els sistemes de retenció infantil. Es tracta de la primera campanya d’un total de 17 que coordinarà Trànsit el 2019. A les dos campanyes dutes a terme l’any passat de sistemes de seguretat passiva, els Mossos i les policies locals van imposar 3.334 denúncies per no utilitzar-los –3.007 per no portar cinturó–, sancions que suposen la pèrdua de tres punts del carnet i una multa de 200 euros. Trànsit ressalta que no utilitzar aquests sistemes de seguretat agreuja les conseqüències dels accidents i és una de les principals causes de lesions derivades dels sinistres.

tracking