SEGRE

METEOROLOGIA ONADA DE FRED

Més de deu mil tones de sal davant l'amenaça d'una onada de fred

La Diputació en guarda 3.000 per a les seues vies i en reserva 2.600 per a ajuntaments, mentre que Foment en té 5.560 || En previsió de glaçades i neu en cotes baixes

Provisió de sal per a les carreteres de la Diputació al nucli del Talladell.

Provisió de sal per a les carreteres de la Diputació al nucli del Talladell.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ministeri de Foment, Generalitat i Diputació acumulaven ahir més de deu mil tones de sal i es preparaven per a l’arribada avui d’una onada de fred que, segons els pronòstics, farà caure els termòmetres per sota dels deu graus sota zero i pot provocar nevades en cotes baixes i la formació de plaques de gel tant a les carreteres com als carrers de ciutats i pobles. En el cas de les carreteres del Govern de la Generalitat, vehicles pesants ja recorrien ahir la xarxa viària lleidatana de forma preventiva per escampar sal allà on fos necessari, en el marc dels plans de mobilitat hivernal.

Així, Foment guarda 5.560 tones de sal en onze magatzems i dos sitges, mentre que emmagatzema 621.000 litres de salmorra en dotze dipòsits. El ministeri té 45 màquines llevaneu. Per la seua part, la Diputació de Lleida té una provisió de 5.300 tones de sal, de les quals tres mil són per a les carreteres de la corporació provincial. Les 2.300 tones restants estaran a disposició dels ajuntaments lleidatans. Al Talladell hi ha 260 tones per escampar-les a les calçades de l’Urgell, la Segarra, el Pla d’Urgell, les Garrigues i la Noguera.

L’episodi de fred intens va estar precedit ahir per nevades que van deixar fins a tres centímetres de neu a Aran i per vent que va obligar a tancar Boí Taüll i alguns remuntadors de Port Ainé i Espot. El fred va permetre engegar canons de neu en estacions amb moltes pistes encara tancades. Les temperatures mínimes van arribar als vuit sota zero a Certascan.

Provisió de sal per a les carreteres de la Diputació al nucli del Talladell.

Provisió de sal per a les carreteres de la Diputació al nucli del Talladell.X. SANTESMASSES

tracking