SEGRE

MUNICIPIS SOCIETAT

Més pobles de les Garrigues a la xarxa per donar serveis a la gent gran

El consell ja treballa perquè dotze més tinguin atenció itinerant

Curs de manualitats organitzat per la plataforma a Vinaixa.

Curs de manualitats organitzat per la plataforma a Vinaixa.C.C.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de les Garrigues, que impulsa la plataforma per mancomunar serveis dirigits a la tercera edat, dirigirà els seus esforços a aconseguir que aquest any s’integrin els altres dotze municipis de la comarca que encara no participen en aquesta iniciativa.

Són l’Albagés, Arbeca, l’Espluga Calba, la Floresta, Fulleda, Granyena, Juncosa, els Omellons, Tarrés, els Torms i el Vilosell, a més de la capital, les Borges, que segons el president de l’organisme, Antoni Villas, hi està interessada.

Va afegir que l’experiència està sent un èxit a les poblacions ja integrades que són Puiggròs, Cervià, Vinaixa, Castelldans, Juneda, Bellaguarda, el Cogul, la Pobla de Cérvoles, el Soleràs, la Granadella, Bovera i l’Albi, on ja s’han fet tallers i activitats itinerants. “La plataforma està oberta. Moltes vegades no es té constància de la necessitat d’un servei, però és ben cert que l’atenció a les persones grans, sobretot a les que viuen soles, s’ha d’intensificar, especialment en una comarca amb un alt índex d’envelliment”, va dir.

Una experiència que ja ha adoptat el consell de l’Urgell per al transport El consell de l’Urgell ha estat el primer a adoptar aquesta iniciativa i ho farà per implantar transport públic a la demanda i ampliar l’oferta de transport adaptat a partir d’aquest any. Així ho va assegurar el president de l’organisme comarcal, Salvador Bonjoch, que va assenyalar que la iniciativa es va presentar als alcaldes a mitjans del mes passat. Aquestes són dos de les accions de les 22 plantejades per dur a terme en cinc anys, fins al 2023, en el marc del pla sectorial de serveis per a la gent gran. També es fomentarà el voluntariat de suport a la tercera edat, millorar les condicions laborals del personal que es dediqui a aquestes tasques i crear equips itinerants per donar servei als diferents pobles, tal com es fa a les Garrigues.

tracking