SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Una víctima de maltractament i agressions sexuals a la Seu: "Tenia por i creia que era la meua obligació sotmetre'm al meu marit"

L’Audiència escolta el relat d’una víctima de maltractament i agressions sexuals per la parella a la Seu d’Urgell || Fiscalia demana una condemna de 13 anys i mig

L’acusat de maltractar la seua parella, ahir a l’Audiència de Lleida.

L’acusat de maltractar la seua parella, ahir a l’Audiència de Lleida.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Diàriament em donava puntades de peu. No em deixava dormir i m’obligava a mantenir relacions. Tenia molta por i creia que la meua obligació com a esposa era sotmetre’m.” Aquestes van ser algunes de les declaracions que va prestar ahir com a testimoni una veïna de la Seu d’Urgell, l’exparella sentimental de la qual va ser jutjada a l’Audiència de Lleida per maltractament i agressions sexuals continuades. La dona, que va declarar protegida per una mampara per no haver de veure l’acusat, va relatar que els insults, amenaces, agressions físiques i sexuals van començar el 2012 i es van prolongar fins al 2016, quan finalment el va denunciar. La víctima va admetre que ell tenia “un problema amb la beguda” i que les vexacions eren diàries. “Em donava puntades de peu per llançar-me del llit. M’obligava a dormir a terra perquè no volia tenir relacions. Algunes vegades acabava sotmetent-me per por a les represàlies”, va assenyalar. La víctima va declarar que havia patit agressions físiques davant dels fills menors, que també agredia. De fet, va destacar que tenia por que els fes mal i que se’ls emportava a la feina perquè no es quedessin sols amb el pare a casa.

“Per a mi, era la seua dona i les relacions, encara que forçades, eren el normal”, va assenyalar, i va admetre que es va decidir a denunciar al tenir el suport de la seua família i amistats. També van declarar dos psicòlegs de l’EATAV, que van donar credibilitat al testimoni de la víctima. “Es veia atrapada en la relació i s’ho deixava fer perquè entenia que no podia fer res per impedir-ho”, van afirmar. Segons els psicòlegs, els maltractaments també van ser corroborats pels nens i van descartar que la dependència a l’alcohol de l’acusat afectés la capacitat per distingir entre el bé i el mal.

La Fiscalia va mantenir la petició de 13 anys i mig de presó per a l’acusat, que va negar en tot moment els maltractaments, per un delicte continuat d’agressió sexual, un altre de violència habitual i un delicte continuat de maltractaments. La defensa, que va demanar l’absolució, admet que, si és condemnat, se li imposin sis mesos de presó per violència de gènere.

tracking