SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Comabella bateja els seus carrers i places i posa número a les cases

Fins ara es coneixien pels sobrenoms que tenien els habitatges

Un dels carrers de Comabella que ha estat batejat com a carrer de la Font al nomenclàtor.

Un dels carrers de Comabella que ha estat batejat com a carrer de la Font al nomenclàtor.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Comabella té quinze veïns i fins fa poc els seus carrers es localitzaven pels sobrenoms de les cases. Només estava indicat el carrer Major. El mes d’abril passat consistori i veïns van acordar posar nom a cada carrer i plaça del poble. Segons l’alcalde, Josep Llobet, va ser de gran ajuda l’aportació dels més grans, que van proposar alguns noms amb els quals ja eren coneguts antigament.

La nova nomenclatura es va fer per acord popular. D’aquesta manera, van anar posant noms com costa de la Creu que ascendeix a la part més alta; o carrer de la Font, que dóna l’entrada al poble; Comabella, just al centre; o plaça Major, al centre.

En total, s’han batejat fins a divuit passatges de la localitat i el consistori ha posat número a les cases. L’actuació ha costat 5.000 euros pagats amb fons propis. El projecte l’ha executat el taller de forja artística de Verdú d’Antoni Guàrdia. Les plaques són de bronze i tenen un marc de forja. Comabella, agregat de Sant Guim de la Plana, té censats quinze veïns, tot i que a l’estiu duplica la població.

Es tracta d’una localitat poc coneguda perquè no es troba en zona de pas, en un camí rural asfaltat que des del camí de Sant Guim de la Plana del Llor (Torrefeta i Florejacs) pren una desviació que porta fins a Alfa (Torrefeta i Florejacs) i fins a Comabella.

Seguint el mateix camí es pot arribar fins a Viver de Segarra, ja al terme municipal de Sant Ramon.

tracking