SEGRE

METEOROLOGIA FRED I NEU

El primer temporal de l'hivern deixa 20 cm de neu i complica el trànsit a Aran i Pallars

Les temperatures cauen, amb mínimes de sis negatius a les comarques del pla i rècord a la Pica d’Estats, amb -20,6 || Mantenen els dispositius d’alerta davant la previsió que continuï l’onada de fred

Gebre a la canalització del Segre a Lleida.

El primer temporal de l'hivern deixa 20 cm de neu i complica el trànsit a Aran i PallarsAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El temporal procedent del nord d’Europa va començar ahir a deixar-se sentir a les comarques de Lleida amb nevades a cotes altes que van arribar a acumular fins a vint centímetres a la Val d’Aran i amb un fort descens de les temperatures, amb un pic de 20,6 graus negatius a la Pica d’Estats. També van vorejar els set sota zero al pla. Tanmateix, no hi va haver incidències greus i la majoria de les complicacions de trànsit es van concentrar a les primeres hores del matí en algunes carreteres de muntanya.

Es tracta de la primera nevada de l’hivern, la segona de la temporada d’esquí des de la de finals d’octubre. La incidència més gran ahir va ser l’acumulació de neu i gel que va obligar a utilitzar cadenes per circular durant tot el dia al port de la Bonaigua (C-28). El trànsit per aquesta via es va restablir a mitja tarda. Les cadenes també van ser necessàries al matí per circular per l’accés al pla de Beret, mentre que el trànsit de camions articulats va quedar interromput a la carretera N-230 entre Vilaller i Vielha entre les 5.24 i les 8.30 hores, segons dades del Servei Català de Trànsit (SCT).

El temporal va deixar entre 20 i 25 centímetres de neu nova als cims del Pirineu i les precipitacions van arribar fins a Esterri d’Àneu, on la nevada va blanquejar carrers i edificis amb fins a un centímetre acumulat. Va arribar acompanyat d’un important descens de les temperatures que van arribar a ser (a més dels gairebé 21 sota zero a la Pica d’Estats) de 14,7 graus negatius a Certescan i de menys 13,3 al port de la Bonaigua. A les dos del migdia el port registrava temperatures de 8 graus sota zero. Per altra banda, a les comarques del pla, Lleida capital va assolir els 6 graus negatius i es van registrar mínimes de 5,3 sota zero als Alamús i Alcarràs.

Les previsions meteorològiques apunten que el fred s’intensificarà avui. Això suposa una bona notícia per a les estacions d’esquí lleidatanes, després d’un inici de temporada en què amb prou feines han pogut obrir el 60 per cent de les pistes. Les nevades i fred per als canons de neu obren la porta a augmentar la superfície esquiable.

tracking