SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Aval de l'Estat a recuperar i impulsar el Palai de Gèu

Tancat des del juny, Vielha demana suport a la secretaria d’Esport

Rienda, flanquejada per Francés Boya i Juan Antonio Serrano.

Rienda, flanquejada per Francés Boya i Juan Antonio Serrano.A.V.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano, i el diputat provincial Francés Boya, tots dos d’Unitat d’Aran, es van reunir ahir amb la secretària d’Estat per a l’Esport, María José Rienda, per buscar suport institucional de cara a recuperar i impulsar el Palai de Gèu, tancat indefinidament per una avaria des del juny de l’any passat i que es preveu reobrir mitjançant la instal·lació d’una pista mòbil propietat de l’ajuntament de Barcelona (vegeu el desglossament).

Segons Serrano, Rienda va mostrar molt bona predisposició i va valorar la importància d’una instal·lació d’aquest tipus, sobretot de cara a la candidatura del Pirineu a acollir els Jocs Olímpics del 2030.

Madrid ho considera una infraestructura important de cara a la celebració de futures olimpíades

Serrano va indicar que “aquest any es farà el projecte en el qual quedaran patents les deficiències i avantatges del complex i la inversió necessària per al seu condicionament total. Arran d’aquest projecte es prendrà la decisió oportuna”, va indicar Serrano. També cal tenir el compte que l’edifici acull altres instal·lacions esportives a banda de la pista de gel.

Val a recordar que la Diputació ja contempla en el seu pressupost anual una partida de 100.000 euros per al manteniment del Palai de Gèu a fi d’ajudar el consistori de la capital aranesa a fer front a les despeses que suposen les contínues avaries de la pista, així com la gestió i el dèficit que arrossega aquest equipament des de fa anys.

Segons assenyala l’alcalde de la localitat aranesa, Juan Antonio Serrano, la instal·lació i el muntatge aniran a càrrec de la Generalitat a través de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern.

L’alcalde va remarcar que s’està a punt de firmar el conveni i que el consistori ja té estipulats els diners per portar-lo a la pràctica.

Vint-i-sis mil euros anuals per llogar la pista provisional Un total de 26.000 euros anuals haurà de pagar l’ajuntament de Vielha al de Barcelona pel lloguer de la pista de gel que s’instal·larà al Palai de Gèu com a mesura provisional fins que es prengui una resolució sobre el futur de l’equipament.

tracking