SEGRE

COMUNICACIONS TRENS

Esperes de mitja hora al ras per una nova avaria a la línia de Manresa

Trenta afectats, que lamenten el tancament d’estacions en plena onada de fred

Un tren a l’arribar ahir al matí a l’estació de Tàrrega des de Lleida amb 28 minuts de retard.

Un tren a l’arribar ahir al matí a l’estació de Tàrrega des de Lleida amb 28 minuts de retard.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La línia de tren R12 (Lleida-Manresa) va registrar ahir retards de mitja hora derivats d’una incidència tècnica al comboi que estava previst que sortís a les 8.50 hores de l’estació de la capital del Segrià. Això va afectar dos combois i un total de trenta passatgers. A Tàrrega, el tren que havia d’arribar a les 9.32 hores (procedent de Lleida) ho va fer a les 10.00 hores i el de les 10.43 sobre (procedent d’Hospitalet) les 11.10 hores. A aquesta demora en la circulació dels trens de l’R12, que és notícia pràcticament cada setmana també per les nombroses avaries que registra la línia de Manresa, se li van sumar ahir diverses queixes d’usuaris de l’estació de Tàrrega, que està tancada cada tarda entre setmana i els caps de setmana durant tot el dia des del març de l’any passat.

En aquest sentit, usuaris consultats per aquest diari van lamentar que en ple hivern s’hagin d’esperar mitja hora al carrer a causa dels retards que acumulen els trens cada setmana. Al març, Adif va argumentar la decisió de tancar l’estació de Tàrrega per evitar atacs incívics ja que el vandalisme a les infraestructures de la línia de tren de Manresa ha provocat danys per milers d’euros durant els últims anys. Des d’aleshores, Adif tanca l’estació quan acaba la jornada del personal, que treballa de dilluns a divendres en horari de matí.

Així mateix, van avançar que estaven amb converses amb l’ajuntament de Tàrrega per poder obrir l’estació quan no hi hagués personal. Aquesta mesura seria una solució ràpida perquè els usuaris poguessin protegir-se del fred els mesos d’hivern. Aquest diari va intentar contactar sense èxit amb l’alcaldessa, Rosa Maria Perelló.

Almenys tres avaries en les dos primeres setmanes de l’any

Amb els retards d’ahir a la línia de Manresa s’eleven a tres les avaries que s’han registrat aquest any en aquesta infraestructura. La primera va ser el 3 de gener i la segona va ser dissabte passat dia 5, que va afectar l’arribada de la cavalcada de Reis a Golmés. A la línia de Manresa es van registrar més de quaranta incidències el 2018, la qual cosa n’implica més de tres al mes. Aquesta situació indigna els alcaldes, que han exigit més inversió per millorar el servei que qualifiquen de “tercermundista”.

tracking