SEGRE

TRÀNSIT INFRACCIONS

Trànsit multa una dotzena de conductors cada hora per excés de velocitat a Ponent

El 2018 es tripliquen les sancions a xòfers ebris a les carreteres lleidatanes, fins a més de 3.200

Imatge d’arxiu d’un control de trànsit dels Mossos d’Esquadra a Lleida.

Imatge d’arxiu d’un control de trànsit dels Mossos d’Esquadra a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria d’Interior i el Servei Català de Trànsit van posar en marxa l’any passat, el mes d’abril, un pla de contenció per frenar l’augment de la mortalitat a les carreteres catalanes. Un pla que se centrava en conductes de risc, com l’excés de velocitat, el consum d’alcohol i l’ús del mòbil al volant, entre d’altres.

L’any 2018, Trànsit va multar una dotzena de conductors cada hora a Ponent per superar els límits de velocitat. Per aquesta infracció, la més comuna al volant, van ser sancionats un total de 107.125 xòfers a les carreteres lleidatanes. Una xifra que ha descendit un 17,8 per cent respecte al 2017, un any rècord, quan es van superar els 130.400 conductors multats per excés de velocitat.

Segons les dades facilitades per Trànsit, l’augment dels controls policials per interceptar conductors temeraris també ha provocat l’augment de les sancions per consum de begudes alcohòliques al volant. Entre els mesos de gener i desembre del 2018, es van iniciar un total de 3.258 expedients sancionadors a xòfers que van donar una taxa positiva als controls d’alcoholèmia a les carreteres catalanes.

Això suposa que s’han triplicat les multes per consum d’alcohol en només un any a les comarques de Ponent, amb una mitjana de gairebé nou conductors sancionats per anar ebris al dia.

El 2018, Catalunya va registrar un augment del set per cent de les víctimes mortals en accidents de trànsit. Per frenar aquest augment de la sinistralitat i perseguir els “conductors homicides”, Interior i Trànsit van presentar dijous passat una sèrie de mesures que inclouen més controls policials, nous radars de tram i incentivar les campanyes de conscienciació contra l’ús del mòbil i l’ús dels sistemes de seguretat passiva, com són l’ús del cinturó, el casc i de retenció infantil.

Es preveu que aquest any els Mossos d’Esquadra de la divisió de Trànsit recuperin els anomenats vehicles “espiell”, cotxes camuflats i dotats amb càmeres de vídeo per interceptar infractors al volant.

També es posaran en marxa nous radars de tram, quatre en les properes setmanes i sis passat l’estiu, i es potenciaran els radars mòbils. Així mateix, es mobilitzarà l’helicòpter de Trànsit per a tasques de vigilància i control.

Segons el balanç presentat pel departament, la principal causa d’accidents continua sent la distracció, present en un de cada quatre sinistres registrats l’any 2018. A més, un 77 per cent dels expedients sancionadors de l’any passat va ser per excés de velocitat.

tracking