SEGRE

L'Audiència prorroga dos anys més la presó provisional per a l'assassí confés d'Aspa

El judici comença el 21 de gener, quan es compleixen dos anys del doble crim

L'acusat, escortat pels Mossos, aquest dimarts al migdia al lloc dels fets a Aspa, on s'ha realitzat la reconstrucció del crim.

Reconstrucció del crim d'AspaÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Lleida ha decidit prorrogar dos anys més la presó provisional per al caçador que va confessar haver matat dos agents rurals a Aspa el 21 de gener del 2017. El tribunal ha acceptat la petició de l'acusació particular per la gravetat dels fets i en veure risc de fuga, segons ha informat aquest dilluns la Fiscalia mitjançant un comunicat.

El judici contra l'acusat, Ismael Rodríguez Clemente, se celebrarà a partir del dia 21 de gener, justament quan es compleixen dos anys del doble crim, amb un jurat popular que s’escollirà tres dies abans. S’han fixat cinc sessions.

La Fiscalia sol·licita una condemna de quaranta-vuit anys i quatre mesos de presó per al caçador que va confessar haver matat a trets els dos agents rurals, Xavier Ribes i David Iglesias, de 43 i 39 anys.

El Ministeri Públic considera que el caçador, de trenta anys i de Vacarisses (Vallès Occidental), és autor de dos delictes d’assassinat amb traïdoria en concurs amb un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat, i li demana una pena de vint-i-tres anys i vuit mesos de presó per a cadascun. També li demana un altre any de presó per un delicte de tinença il·lícita d’armes perquè que no comptava amb llicència de l’escopeta. El fiscal també sol·licita que Rodríguez indemnitzi amb més d’un milió d’euros els familiars de les víctimes, concretament les viudes, els fills i els pares.

Per la seua banda, l’acusació particular eleva petició de condemna a cinquanta-un anys de presó.

tracking