SEGRE

Un detingut a Torrefarrera per irregularitats en la gestió de l'aigua a Sagunt, a València

Està investigat juntament amb uns altres sis arrestats per presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i falsedat documental

Imatge de la comissaria de la Policia Nacional de Lleida.

Imatge de la comissaria de la Policia Nacional de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unitat de Delictes Econòmics (UDEF) de la Policia Nacional ha detingut un veí de Torrefarrera i unes altres sis persones en una operació contra irregularitats en la gestió de l’aigua a Sagunt (València), que van causar un perjudici econòmic superior als 42 milions d’euros.

Fonts policials han assenyalat que els detinguts estan investigats pels presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i falsedat documental.

Les detencions s’han produït aquest dimarts a Torrefarrera, València capital (3), Archena (Múrcia), Sagunto i Bétera (València).

La investigació deriva d’unes presumptes irregularitats en el concurs convocat per l’ajuntament de Sagunt per a la selecció d’un soci privat a la constitució d’una societat d’economia mixta, juntament amb l’esmentat ajuntament, per a la gestió del cicle integral de l’aigua en el municipi valencià.

Com a conseqüència del desenvolupament i execució del concurs de selecció del soci privat, es va constituir en l’any 2009 la societat mixta Aigües de Sagunt, els socis participatius de la qual són l’ajuntament de Sagunto (51%) i l’entitat Aguas de Valencia SA (49%), la qual va resultar adjudicatària de la licitació.

Segons la Policia Nacional, els 24 milions d’euros presumptament malversats es corresponen amb la valoració econòmica de la concessió de l’aigua, determinada a l’expedient del Concurs de selecció de l’ajuntament de Sagunt i que, en definitiva, hauria de ser l’import rebut a les arques municipals. Tanmateix la situació econòmica de l’ajuntament de Sagunt, derivada de l’expedient per a l’adjudicació de la concessió de l’aigua i la gestió de la qual correspon a Aigües de Sagunt, es va materialitzar en l’existència d’un préstec participatiu d’aproximadament 12,5 milions d’euros a favor d’Aigües de València SA, i una absència d’ingrés de l’import restant fins els 24 milions d’euros presumptament malversats.

tracking