SEGRE

Alguaire va incrementar un 49% el nombre de viatgers el 2018

Les operacions a l'aeroport lleidatà van créixer el 143% respecte a l'any anterior

Viatgers a l'aeroport d'Alguaire

Alguaire va incrementar un 49% el nombre de viatgers el 2018SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'aeroport de Lleida-Alguaire va assolir el 2018 un total de 45.532 viatgers, el que suposa un augment del 49% respecte a l'any anterior, segons les dades publicades aquest dimecres per la Generalitat. Pel que fa al nombre d’operacions, l’arribada de noves empreses a l’aeroport s’ha traduït en 6.063 vols, amb un increment del 143% respecte als registrats el 2017.

Per al secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, “orientar estratègicament l’aeroport d’Alguaire cap a l’activitat industrial i de serveis està essent un èxit i ens ofereix un recorregut de creixement molt important”. En aquest sentit, ha afegit que Catalunya necessita un aeroport industrial per desenvolupar un sector en creixement, i ha assegurat que “aquesta és una aposta per a Lleida, perquè aquesta ciutat ha estat tradicionalment mancada d’activitat industrial”.

En l’àmbit de la formació, cal destacar l’arribada de l’escola lituana BAA Training, amb base operativa a Alguaire des de l’octubre de 2018. Aquesta escola compta ja, aquest hivern, amb 17 avions basats a les instal·lacions lleidatanes, i dóna servei de manera permanent a una quarantena d’alumnes. També en l’àmbit formatiu, el 2018 s’ha signat l’acord entre el Centre Universitari de Pilots de l’Estat, CESDA i Vueling, per establir a Ponent la base de pràctiques dels futurs pilots de l’aerolínia que s’estan formant al centre de la Universitat Rovira i Virgili.

En l’àmbit d’empreses de la indústria aeronàutica, l’empresa Servitec, amb la col·laboració d’Aeronpark, està reciclant una aeronau A330 de la companyia portuguesa TAP.

I en el sector del manteniment, la infraestructura lleidatana ha rebut aquest 2018 l’empresa Futurhangars, que està realitzant les tasques de manteniment de la flota de naus de BAA Training; així com l’empresa de transport urgent Flightline, amb qui ha signat un acord per establir la seva base de manteniment i formació a l’aeroport. Aquestes activitats s’han complementat també amb l’arribada de companyies en base a l’aeroport, com la portuguesa Leasy Fly Charter, que ha decidit basar dues aeronaus ATR a l’aeroport i les corresponents tripulacions i equips de manteniment a Lleida.

tracking