SEGRE

ECONOMIA PROJECTE DE PRESSUPOSTOS

Lleida reclama més inversió a l'N-240 i a l'autovia a la Val d'Aran

Els quatre diputats al Congrés exigeixen partides més elevades per a carreteres || La Diputació assegura que la demarcació es queda “a la cua de Catalunya”

Imatge d’arxiu del trànsit de l’N-240.

Imatge d’arxiu del trànsit de l’N-240.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els quatre diputats al Congrés per Lleida i la Diputació reclamen més inversió per part de l’Estat en carreteres com l’N-240, l’autovia a la Val d’Aran o l’N-260 (vegeu SEGRE d’ahir). Xavier Eritja (ERC) va assegurar que el projecte de pressupostos per al 2019 “no inclou grans obres i infraestructures que fa anys que demanem”, com és el cas de les rotondes i altres treballs pendents a l’N-240. Així mateix, Toni Postius (PDeCAT) va assenyalar que “resulta decebedor que una vegada més Lleida estigui castigada per les inversions” i va exigir una partida més elevada per a les carreteres i el manteniment dels camins de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre. Per la seua part, Jaume Moya (En Comú Podem) va apuntar que demanaran que s’inclogui el pla de l’estació de Lleida als pressupostos i que “hi hagi més compromisos amb l’N-230 i l’N-260”. José Ignacio Llorens (PP) va assegurar que “diuen que hi ha una compensació per a Catalunya, però sembla que Lleida no forma part dels pressupostos”. No obstant, el primer secretari del PSC, Òscar Ordeig, va assenyalar que “fa anys que no s’invertia tant a Catalunya” i va assegurar que continuaran reivindicant millores en infraestructures. L’alcalde de Lleida, el socialista Fèlix Larrosa, va apuntar que “la complicitat entre Paeria i Govern és total” i va afirmar que confia “plenament” en l’Estat per “tirar endavant els projectes amb què compta la ciutat i que no tenen necessitat d’aparèixer als pressupostos com el pla de l’estació, que és un tema de caràcter normatiu”.

La presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, es va mostrar “decebuda” amb les inversions, que “deixen Lleida a la cua de Catalunya”. Perelló va assegurar que “36 milions d’euros són insignificants per a la demarcació” i “no cobreixen necessitats llargament reivindicades”. Va assenyalar que “l’execució moltes vegades és d’entre un 20 i un 30%, per la qual cosa la inversió podria ser d’uns 10 milions.”

tracking