Toby Price i Al-Attiyah ja acaricien el triomf

El pilot australià només té un minut d’avantatge sobre el xilè Quintanilla

Al-Attiyah, en un moment de l’etapa que es va disputar ahir.

Al-Attiyah, en un moment de l’etapa que es va disputar ahir.EFE

El Dakar va entrar ahir a la recta final amb la vuitena de les deu etapes d’aquesta edició, que es disputa de principi a final al Perú, en la qual el xilè Pablo Quintanilla té a l’abast el seu primer Dakar en motos, amb permís de Toby Price, i el qatarià Nasser Al-Attiyah marxa tranquil cap al seu tercer triomf en cotxes.

Quintanilla (Husqvarna) haurà de definir el Dakar en un duel amb l’australià Toby Price (KTM), el campió del 2016 que ahir va saltar a la primera posició de la general gràcies a l’abandó del nord-americà Ricky Brabec (Honda), a qui se li va avariar la moto quan liderava la cursa. El xilè va acabar segon la vuitena etapa, disputada entre San Juan de Marcona i Pisco, amb un recorregut de 575 km, dels quals 360 eren cronometrats, la qual cosa li va servir per situar-se segon de la general, a només 1 minut i 3 segons de Price.

El BMW del lleidatà Isidre Esteve va acabar l’etapa al lloc 22 i puja dos posicions a la general

En cotxes va tenir lloc una altra jornada favorable per a Al-Attiyah (Toyota), el líder de la general, que ahir va ampliar l’avantatge sobre els seus perseguidors gràcies al fet que el francès Stéphane Peterhansel (Mini) va tornar a tenir problemes a la sorra i es va quedar encallat fins en dos ocasions.

Després de baixar del totterreny, Al-Attiyah va manifestar estar “bastant content” pel resultat de l’etapa i va reconèixer que té un bon avantatge, però va declinar donar per guanyat el Dakar, que seria el tercer després de vèncer el 2011 amb Volkswagen i el 2015 amb Mini. Els problemes de Peterhansel els va aprofitar Joan Nani Roma per ascendir a la segona posició de la general, on té a 46 minuts Al-Attiyah.

Isidre Esteve, per la seua part, va finalitzar l’etapa al lloc 21 i va ascendir dos posicions a la general, on ara ocupa el lloc 22, més a prop del Top 20.