SEGRE

INFRAESTRUCTURES BALANÇ

Alguaire va rebre 45.500 viatgers el 2018, per sobre de deu aeroports de la xarxa d'Aena

Van ser 15.126 més que el 2017, entre els 6.600 usuaris més d’aviació general i 8.400 més de vols comercials || Logronyo, Salamanca, Sabadell o Osca van rebre entre 1.500 i 21.000 passatgers

Imatge de l’avió de Volotea el passat 10 de gener davant de la terminal de l’aeroport.

Imatge de l’avió de Volotea el passat 10 de gener davant de la terminal de l’aeroport.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aeroport d’Alguaire va rebre l’any passat 45.532 passatgers, 15.126 més que el 2017 (6.600 usuaris d’aviació regular i els 8.400 dels vols comercials). L’augment en el nombre de viatgers es deu a l’estrena dels vols d’esquiadors del turoperador suec Quality Travel i als de l’Imserso. Alguaire es troba per sobre de deu aeroports i heliports de la xarxa d’Aena, com per exemple els de Logronyo, Salamanca, Sabadell o Osca, que van rebre entre 1.400 i 21.000 viatgers. Així mateix, les operacions d’enlairament i aterratge també es van disparar l’any passat un 143% i es va arribar a les 6.063 davant les 2.494 del 2017, un augment que es deu en gran part a l’arribada a l’aeroport lleidatà el passat mes d’octubre de l’empresa lituana de formació de pilots BAA Training.

No obstant, la Generalitat planteja reservar Alguaire per a usos industrials i de formació i el secretari d’Infraestructures, Isidre Gavín, va assegurar que “orientar estratègicament l’aeroport cap a l’activitat industrial està sent un èxit i ofereix un recorregut de creixement molt important”. Gavín va afegir que Catalunya necessita un aeroport industrial per desenvolupar un sector en creixement i va defensar que “és necessari diversificar i internacionalitzar l’activitat econòmica del territori i reforçar l’activitat industrial i Alguaire és una aposta en aquest sentit”.

La Generalitat fomentarà reservar les instal·lacions lleidatanes per a usos industrials i de formació

Val a destacar que BAA Training ja compta amb catorze avionetes basades en les instal·lacions i tenen prop de quaranta alumnes, mentre que l’empresa Futurhangars s’encarrega del manteniment de la seua flota d’aeronaus.

A més, l’any 2018 es va firmar l’acord amb l’aeroclub de Sabadell, que oferirà formació de pilots sota la marca Barcelona Flight School i també es va ratificar un altre acord amb el Centre Universitari de Pilots de l’Estat, CESDA i Vueling per establir la base de pràctiques dels futurs pilots de l’aerolínia que es formen a la Universitat Rovira i Virgili.

L’aerolínia Volotea es va afegir a les pràctiques d’aterratges i enlairaments a començaments d’aquest mes i s’afegeix a Vueling i Air Nostrum.

Així mateix, Servitec i Aeronpark estan reciclant una aeronau de la companyia portuguesa TAP (vegeu SEGRE del dia 11) i Alguaire acull dos avions de Lease-Fly Center. D’altra banda, Cosmic Research utilitzarà l’aeroport com a camp de proves d’estudiants de la UPC que llançaran un coet a l’estratosfera.

tracking