SEGRE

TRÀNSIT SANCIONS

Els Mossos sancionen quasi 5 conductors sense carnet cada dia en vies de Lleida

El Servei Català de Trànsit va expedientar l’any passat més 1.700 conductors sense carnet a Lleida, ja fos per pèrdua de punts, per no haver-lo obtingut mai o per retirada judicial. Suposa una mitjana de 4,6 multes al dia, xifra que es multiplica per quatre respecte al 2017. Uns altres 1.500 xòfers van ser sancionats per no portar el cinturó de seguretat.

Els Mossos sancionen quasi 5 conductors sense carnet cada dia en vies de Lleida

Els Mossos sancionen quasi 5 conductors sense carnet cada dia en vies de LleidaSEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les multes a conductors que circulaven sense tenir el carnet en vigor s’han multiplicat per quatre l’últim any a Lleida. Segons les dades facilitades pel Servei Català de Trànsit, l’any 2018 es van iniciar un total de 1.715 expedients sancionadors a conductors sense carnet (per pèrdua de punts, retirada judicial o perquè mai l’havien obtingut), davant les 391 sancions iniciades l’any anterior. Això suposa que del gener al desembre de l’any passat es van imposar una mitjana de 4,6 multes al dia. Així mateix, 1.195 conductors més van ser sancionats al no disposar de l’assegurança obligatòria de vehicles i 3.877 per no haver passat la ITV. Segons les dades facilitades per Trànsit, es van multar prop de 8.400 titulars de vehicles a Ponent per no identificar la persona que conduïa en el moment de cometre’s una infracció viària (identificació a la qual estan obligats per llei).

Davant de l’augment de la sinistralitat l’any passat, Trànsit i la conselleria d’Interior van posar en marxa un pla de contenció en què es va incloure més controls policials a la carretera. Una mesura que va permetre detectar més conductors infractors al volant. En el cas de Ponent, a més d’augmentar els xòfers sense carnet sancionats, també s’han triplicat les sancions pel consum d’alcohol, amb un total de 3.258 multes el 2018.

L’ús del cinturó, els sistemes de retenció infantil o el casc per als motoristes van centrar la primera campanya d’aquest any de seguretat viària a Catalunya. A la província de Lleida, Trànsit va imposar de mitjana durant l’exercici del 2018 quatre multes al dia per incomplir les mesures de seguretat passiva a la carretera.

Per infraccions, la majoria van ser per no utilitzar el cinturó de seguretat, amb 1.325 multes, una xifra lleugerament inferior a la de l’any anterior, i 153 més per no utilitzar els sistemes de retenció infantil. També es van iniciar 65 expedients sancionadors a motoristes per no portar el casc, mentre que es va multar uns altres vint conductors per fallades en els airbags, recolzacaps, para-xocs o a la carrosseria del vehicle.

Set de cada deu sancions a la carretera són per excés de velocitat El 77% dels expedients sancionadors a la carretera són a conductors que han superat els límits de velocitat. A Ponent, l’any passat es va multar per aquesta causa 107.125 xòfers, la qual cosa representa una mitjana de gairebé 300 al dia. En el cas de l’alcohol, les multes es van multiplicar per tres l’any passat, amb més de 3.200. La setmana passada, Interior va presentar una sèrie de mesures per reduir la sinistralitat a les carreteres catalanes, després del repunt dels morts el 2018. Entre aquestes, hi haurà més controls policials, radars de tram, els Mossos tornaran a utilitzar vehicles espiell i Trànsit començarà a utilitzar l’helicòpter.

tracking