SEGRE

La Fira de l'Oli de les Borges aposta per la internacionalització

El certamen obre aquest divendres la seua 56a edició

El certamen arriba a la 56a edició.

Fira de l'Oli de Les Borges Blanques 2019Magdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha inaugurat aquest divendres la 56a edició de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i de les Garrigues i ho ha fet amb un discurs en què ha defensat la importància del certamen, "bressol de l’economia del territori", i l’aposta ferma per la internacionalització del producte garriguenc.

En l'acte també han participat l’alcalde de les Borges i president del Patronat de la Fira, Enric Mir; el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta; el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas; i el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat a Lleida, Ramon Alturo.

Mir ha destacat el suport institucional que rep el certamen el qual és “imprescindible per tirar endavant aquesta economia del primer sector i que ha d’ajudar a l’arrelament d’una població amb oportunitats de futur per a les noves generacions”.

Premi a la Cultura de l’Oli 2019 En aquesta edició, el Patronat Fira de les Garrigues ha decidit atorgar el Premi Cultura de l’Oli 2019 a totes les cooperatives oleícoles centenàries de les Garrigues per la seva trajectòria en la producció i comercialització de l’oli qualitat verge extra. En concret, les guardonades han estat les cooperatives Agrícola de l’Albi; Agrària i Secció de Crèdit la Borgenca; Agrícola Sant Isidre; Agrupació del Camp Sant Isidre Llaurador; Arbequina i Secció de Crèdit; Camp de Cervià de les Garrigues i Secció de Crèdit; Camp la Fraternal d’Albagés; Camp de Cogul i Sant Isidre de les Borges Blanques.

tracking